18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Plandište Vesti

Velika Greda: KUD Mladost u prolećnoj akciji uređenja sela

Predstavnici KUD-a „Mladost“ iz Velike Grede, u saradnji sa udruženjima iz ovog mesta, organizovali su se u sprovođenju prolećne akcije uređenja centra sela. Sunčan dan i lepo vreme u velikoj meri pomogli su članovima KUD-a „Mladost“ iz Velike Grede koji su svojim mali gestom dobre volje odlučili da pomognu Mesnoj zajednici u uređenju i prolećnom čišćenju centra naselja.

Opremu i farbu kojom su krečili ivice kanala za kišnu kanalizaciju kao i postolje na kojem se nalaze spomenici palim borcima u Prvom i Drugom svetskom ratu i spomen ploča Jovanu Tepacu, poginulom oficiru Vojske Jugoslavije u NATO bombardovanju 1999. godine, obezbedila je MZ Velika Greda. Na radnoj akciji, zajedno sa foklorašima toga dana bilo je i rukovodstvo KUD-a, na čelu sa Milko Spremo, predsednik i Tijana Jovičić, umetnički rukovodilac.,

Podršku foklorašima na uređenju centra Velike Grede pružio je i Aktiv žena „Gređanka“ koji su pripremili slatko osveženje i sokove za mlade i vredne meštane.

„Ovakvim akcijama trudimo se da pomognemo u uređenju sela, da damo svoj mali doprinos, ali i da podstaknemo druženje između mladih naraštaja i nas malo starijih. Na ovaj način decu učimo društvenoj odgovornosti, podstičemo ih da stiču radne navike, da se pomažu međusobno, da priteknu u pomoć svojim sugrađanima kada god su u mogućnosti. Kao članovi kulturno umetničkog društva u narednom periodu spremamo još puno iznenađenja za meštane Velike Grede“, navode predstavnici KUD-a „Mladost“ iz Velike Grede.

Related posts

Dinkov portal krivi Srbiju za NATO agresiju

Predsednik Vučić: Da imamo više iskrenosti u budućnosti u odnosima u regionu

Poznati termini Kupa Srbije, OFK Vršac protiv Crvene zvezde 10. aprila u 19.00 časova

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija