18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Najozbiljnija pretnja nasiljem do sada: Aleksić i njegovi opozicionari hoće fizički da spreče održavanje izbora i da Srbiju uvedu u haos!

Foto: 24sedam.rs

Ili ćemo mi ići na izbore ili ih nećemo imati – kazao je Miroslav Aleksić.

Lider Đilasove NATO koalicije „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić rekao je da vlast nije pristala da se svi lokalni izbori održe u istom danu.

– Mi želimo da izađemo na izbore, ali vlast je odabrala da na izbore ide bez opozicije. Ili ćemo mi ići na izbore ili ih nećemo imati –  zapretio je Miroslav Aleksić na konferenciji za novinare održane nakon kolegijuma o poboljšanju izbornih uslova sa predstavnicima vlasti. 

Aleksić je ovom pretećom izjavom potvrdio da je namera đilasovaca da fizički spreče glasanje, čime vrše ozbiljna krivična dela i pokušavaju da Srbiju uvedu u totalnu anarhiju i sukobe.

Predstavnici vladajuće većine nisu prihvatili samo jedan od tri uslova opozicije, jer je protivustavan,a ostala dva su prihvaćena.Protivustavan ultimativni zahtev opozicije bio je da beogradski i izbori na lokalu budu održani na isti dan. Kolegujimu su se odazvali predstavnici svih vladajućih poslaničkih grupe: SNS, SPS, SDPS, JS, PUPS, SVM, kao i opozicione liste „Srbija protiv nasilja“ i koalicije NADA.

Predstavnici poslaničke grupe „Mi – snaga naroda dr Branimir Nestorović“ nisu došli na sastanak, kao ni predstavnici poslaničke grupe „Ekološki ustanak“ koju prevodi Aleksandar Jovanović Ćuta

Izvor: 24sedam.rs

Related posts

51 medalja za Zvezdu- rekordno na Školskom prvenstvu Beograda

Područna policijska uprava Pančevo odazvala se akciji dobrovoljnog davanja krvi

Vodovod i Čistoća iz prikrajka vrebaju trofej Soccer Zlatne Lige 

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija