18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

MUP: Vatrogasci-spasioci dobitnici zlatne plakete za Najplemenitiji kolektivni podvig

Vatrogasci-spasioci, pripadnici Specijalističkih timova za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, dobitnici su zlatne plakete za Najplemenitiji kolektivni podvig, koju tradicionalno svake godine u sklopu akcije „Najplemenitiji podvig godine“ uručuje kompanija „Večernje novosti“.

Pripadnici Specijalističkih timova za spasavanje iz ruševina iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Užica, Vranja i Bora na svečanosti u Skupštini grada Beograda, ovo priznanje dobili su za nesebičnu pomoć koju su pružili ugroženima u razornom zemljotresu, koji je 6. februara prošle godine pogodio istok Turske.

Njih 45 i službeni pas Zigi danima su, gotovo bez odmora, učestvovali u potrazi za preživelima, ali i telima nastradalih. Iz ruševina su spasili tri života, među njima i sedamnaestogodišnju devojku.

Vođa Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Davor Vidović kazao je da je ponosan što je prepoznat rad i plemenitost ovog tima, koji je za sobom ostavio velike podvige i dobra dela.

Related posts

MUP: Identifikovan trinaestogodišnjak koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji

NIS uložio 15 miliona evra u razvoj mreže benzinskih stanica u 2023. godini

Pobeda Miomira Kecmanovića u Monte Karlu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija