18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Društvo Najvažnije Servisna informacija Srbija Vesti

Kvalitetnije lečenje za žitelje Alibunara

Zahvaljući novom ultrazvučnom aparatu i sanitetskom vozilu koje je dobio  Dom zdravlja Alibunar pacijentima iz ove opštine  je   omogućeno  kvalitetnije lečenje. Novac za kupovinu aparata  izdvojio je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Opština Alibunar. 

Poslednje tri godine u Dom zdravlja Alibunar za obnavljanje opreme, uloženo je 50 miliona dinara zahvaljući Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i Lokalnoj samoupravi. Prošle nedelje nabavljeno je novo sanitetsko vozilo i ultrazvučni aparat „kolor dopler“, što će omogućiti kvalitetniju, dostupniju i sveobuhvatniju zdravstvenu uslugu građanima Opštine Alibunar.

„Imamo čime da se pohvalimo, za ovu godinu iz budžeta opštine je izdvojeno 12 miliona za sanitetsko vozilo i za ultrazvučni aparat. Ultrazvučni apart koji je koštao pet miliona dinara, što u veliku opermu kao što je dva ultra zvuka digitalni rendgen aparat, mamograf, intraoralni zubni aparat, dva saniteta, jedan za dijalizu i jedan putnički auto. Najviše para smo dobili od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, oko 30 miliona dinara i Opština Alibunar preko 20 miliona za medicnsku opremu. Zahvalni smo posebno predsednici opštine što je razumela koliko je neophodno da se oprema obnovi“, rekao je dr Valentin Ardeljan, direktor doma zdravlja Alibunar.

Dom zdravlja Alibunar ima u svakom naseljenom mestu zdravstvenu stanicu, lekara opšte medicine, kao i stomatološku službu i službu za snabdevanje lekovima, dok se u Domu zdravlja Alibunar nalazi i služba hitne pomoći, dispanzer za žene, pedijatriju, medicinu rada, laboratorijsku službu, nov rtg kabinet sa ultrazvučnom dijagnostikom. Kod izabranog lekara u Domu zdravlja, pacijenti koji dolaze na preglede budu i pregledani istog dana pre svega zbog razuđenosti sela u ovoj opštini .

U Domu  zdravlja Alibunar, koji obuhvata devet naseljenih mesta, leči se preko 17 hiljada pacijenata. Zahvaljući obnovljenoj opremi u ovoj zdravstvenoj ustanovi, pacijenti će sada ultrazvučne preglede i preglede mamografom obavljati u svom Domu zdravlja, dok su ranije morali da budu upućivani u pančevački ili vršački Dom zdravlja. 

Related posts

Počeli radovi na izgradnji nove benzinske stanice na auto-putu „Miloš Veliki“

Predsednik Vučić se u petak obraća javnosti

Aleksandar Vulin odgovorio Kurtiju: Srbija ima više dronova nego što on ima turskih Barjaktara i američkih Džavelina

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija