18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Društvo Kultura Vesti

Izloženi radovi Daniele Fulgosi  u Narodnom muzeju u Beloj Crkvi

U belocrkvanskom Narodnom muzuje otvorena je izložba Daniele Fulgosi „Mladost u prahu“. Svi ljubitelji umetnosti moći će postavku ove izložbe da vide do 6. maja, kada će ona i zvanično biti zatvorena.

Umetnički radovi Daniele Fulgosi izloženi su u Narodnom muzeju u Beloj Crkvi. Nastali su u linorezu i prikazuju period od 1997. do 2005. godine, koji je ujedno i period Danielinog stvaranja u grafici, istakao je Igor Vokoun, direktor ove kulturne ustanove.

Daniela Fulgosi je renomirani umetnik, neko ko je prepoznatljiv u sferi vizuelnih umetnosti u savremenom dobu. Iz tog razloga priprema izložbe nije bila laka, ali smo uprkos tome svi uživali, rekao je Vokoun.

Izložbu Daniele Fulgosi svi ljubitelji umetnosi moći će da posete do 6. maja, nakon čega kreće priprema za novu izložbu koja bi publici trebala da bude predstavljena samo nekoliko nedelja kasnije.  Svaka izložba koja se priprema nije samo izlaganje radova umetnika, kao takvog, već predstavlja jedinstveni prikaz stvaralaštva i ideje jednog umetnika kao jedne celine, zaključio je naš sagovornik.

Related posts

Predsednik Vučić: Nova Vlada Srbije biće izabrana za 10 do 15 dana

MUP: Dve osobe uhapšene zbog ubistva male Danke Ilić

Košarkaši Partizana poraženi od Olimpijakosa

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija