18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Opovo Vesti

U Sefkerinu u planu veliki broj radova

U Sefkerinu  se dosta uradilo tokom predhodnog perioda. Čelni ljudi ovog južnobanatskog sela planiraju da i u ovoj godini urade mnogo toga kako bi poboljšali život svim meštanima. U planu je da nastave uređenje centra sela, a uskoro će biti završeni i svi radovi na kapeli, kaže Steva Stankov, predsednik saveta Mesne zajednice Sefkerin.

Stanovnici Sefkerina  prošle godine dobili su nov vrtić, zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila pokrajnska vlada. Vrtić je veom značajan za meštane ovog sela, jer roditelji sada decu ne moraju da vode u Opovo, kaže Steva Stankov predsednik saveta Mesne zajednice Sefkerin.

– Mislim da je to jedan od najvažnijih projekata ovde u poslednjih 20 godina. Korisno je za roditelje jer ne moraju da vode decu u Opovo, da putuju. Deca su radosna.

Ove godine u planu je nastavak uređenja  seoskog parka. Posle postavljanja klupe ljubavi i terena za mini fudbal, u planu je da se  novim sadržajima  obogati ovaj deo sela.

 – U centru sela gde već imamo izgrađen minipič teren  gde su deca svako veče. Imamo u planu da uradimo teretanu na otvorenom, što je veoma korisno. Uveče ovde ima mnogo dece, a to će biti korisno i za sportske klubove i meštane Sefkerina, rekao je Steva Stankov – predsednik saveta MZ Sefkerin.

Prema rečima Stankova, uskoro  se očekuje i završetak radova na kapeli na groblju u Sefkerinu.

– On je već izgrađena , treba da uradimo parking i biće značajno jer to nismo imali do sada.

Sve ovo ne bi bilo moguće da nema velike podrška  opštine Opovo, naglašava Stankov.

– Imamo saradnju sa predsednikom koji nam pomaže i ima razumevanja za Sefkerin. Pomaže nam i pokrajnski poslanik Predrag Ginculj, on nam je spona za saradnju sa svima.

 U  Sefkerinu je veliki broj ulica asfaltiran, a obnovljen i put Sefkerin Vrbovski. U planu je da se u najskorije vreme izgradi i Sportski centar  što će omogućiti sportistima iz ovog mesta kvalitetnije treniranje, a meštanima  nov prostor za odmor i rekreaciju.

Related posts

Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola prekoračenja brzine vozila

Gubitak kose: Uzroci, simptomi i lečenje

Dom zdravlja: Iskoristi priliku – ne propusti HPV vakcinu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija