18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

PROUNS: Ponašanje profesora Filozofskog fakulteta Pavla Sekeruša skandalozno

Profesionalno udruženje novinara Srbije PROUNS najoštrije osuđuje ponašanje Pavla Sekeruša profesora Filozofskog fakulteta i muža dekanice Ivane Živančević Sekeruš, koji je na vrlo primitivan i bahat način izvređao novinarku Emiliju Marić , našu koleginicu, direktoricu i urednicu Novosadske televizije, dok je na terenu obavljala svoj posao.

Univerziteteski profesor , od koga se očekuje da bude primer svojim studentima, drznuo se da ponižava ljude oko sebe, tačnije ženu, što samo govori da se radi o čoveku koji ne može i ne sme biti autoritet i uzor mladima sa kojima svakodnevno radi na fakultetu.

Sekeruš, profesor po obrazovanju, ne samo da je u stanju da omalovaži i bez zadržke ponizi ženu, istovremeno je ponizio i zvanje univerzitetskog profesora, te tako naneo ogromnu štetu svojim kolegama na novosadskom univerzitetu.

PROUNS je izričit u stavu da je govor mržnje prema ženama neprihvatljiv, te još jednom podseća da je uloga prosvetnih radnika u društvu ogromna. Stoga je ovaj neprimeren i nadasve, skandalozan postupak jednog univerzitetskog profesora u javnosti, za svaku osudu.

Profesionalno udruženje novinara Srbije je protiv svake vrste govora mržnje, protiv potcenjivanja, omalovažavanja žena i ovim putem pruža podršku studentima Univerziteta u Novom Sadu sa knedlom u grlu i pitanjem : Ko nam danas i na koji način obrazuje decu ? Svojim ličnim primerom , definitivno a skandalozno i primitivno ponašanje profesora Filozofskog fakulteta Pavla Sekeruša, svakako nije ponašanje koje treba usvojiti i koje treba slediti.

Izvor: RTV Vranje

Related posts

ŽRK Pančevo postiže vrhunske rezultate

Grad Pančevo izdvojio 50 miliona dinara za radove u osnovnim i srednjim školama

Književni susret u biblioteci u Opovu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija