18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Srbija Vesti

Po bubreg u Belorusiju

Glavobolja i povišen krvni pritisak bili su prvi simptomi koje je osetio Pavlović Milan. Kada su postali učestali, javio se doktoru Goranu Vojinoviću, nefrologu u pančevačkoj bolnici, koji ga je uputio na ispitivanje u Klinički centar, gde je utvrđeno da su bubrezi pred otkazivanjem.

„Dve i po godine sam izdražo bez dijalize, ali 2018. sam krenuo, i već šest godina sam na dijalizi“, kaže Milan.

Zahvaljući fondaciji „Budi human“, Milan se sprema na dalek put kako bi dobio nov bubreg.

„Krenuli smo sa prikupljanjem novca za transplataciju u Belorusiji .To košta oko 70 hiljada, plus troškovi prevoza, ali su dobri izgledi. Dosta ljudi ide na transplantaciju, oni urade oko 1000 operacija godišnje. Ja sam bio na pripremama  uradio pripremu kompletne analize, i za oko dva meseca treba da bude operacija“, podelio je sa nama MIlan.

Za mladog čoveka koji se sa nešto više od dvadeset godina suočio sa činjenicom da su mu otkazali bubrezi i da dijaliza znači život nije lako da dolazi na dijalizu svakog drugog dana, gde više od četiri sata mašina radi umesto vaših bubrega, i posle toga ste potpuno iscrpljeni, ističe šef Hemodijalize, dr Goran Vojinović.

„Kada se dobije novi bubreg, to je onda novi život. Aparat za dijalizu je veliki stres za organizam uza samo srce i mlad organizam gde parat izvlači svakog minuta 300 mililtara tečnosti i to srce teglimo pa kasnije nastaju druge komplikacije. Ja sam presretan da pružimo Milanu da sve što može završi u našoj zemlji ode i transplatira se“, rekao je šef Hemdijalize dr Goran Vojinović

Navijamo da Milan uspe da dobije bubreg, iako mora da ode u daleku zemlju kako bi ostavrio svoj san i počeo normalan život.

Related posts

Kompanija NIS podržala nabavku opreme za medicinske ustanove u Novom Sadu

Predsednik Vučić sa francuskim kompanijama:SRB na korak od investicionog kreditnog rejtinga

Može lepo da se radi i zaradi, budućnost je ovde: Marko i Dragan se vratili iz inostranstva i objasnili šta to ima u Srbiji, a nema u svetu!

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija