18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Komnet osudio govor mržnje

Udruženje elektronskih medija KOMNET najoštrije osuđuje nekulturno i skandalozno ponašanje Pavla Sekeruša profesora Filozofskog fakulteta i muža dekanice Ivane Živančević Sekeruš, koji je, očigledno u naletu mržnje, prostački izvređao novinarku na terenu dok je radila svoj posao.
Od univerzitetskog profesora s pravom očekujemo da bude primer studentima, a ne da vređa i ponižava ljude oko sebe. Ali eto, profesor Sekeruš uspeo je, ne samo da ponizi ženu, ne samo da ponizi novinarku i novinarsku profesiju, nego je istovremeno, svojom nekulturom, uspeo i da u blato baci i svoje zvanje univerzitetskog profesora, te tako nanese štetu svim svojim kolegama na novosadskom univerzitetu.
No, ovaj manir mržnje, ponižavanja građana Srbije i, konačno, urušavanja autoriteta zvanja univerzitetskih profesora pre njega započeo je njegov kolega sa fakulteta kojeg on zdušno podržava, Dinko Gruhonjić, vanredni profesor žurnalistike i novinar po potrebi, koji odavno ne može da sakrije svoju mržnju prema svemu što ima srpski predznak, od same države Srbije, građana Srbije, Republike Srpske, Srpske pravoslavne crkve do Predsednika Srbije.
Naše društvo, a posebno sva medijska udruženja, odavno je trebalo da reaguju na pojave mržnje kako od profesora Gruhonjića tako i od novinarke Ane Lalić, koji se prosto utrkuju u vređanju države Srbije i svih njenih građana.
Nažalost nisu. Jedino dobro je to što su studenti Univerziteta u Novom Sadu izašli na mirne proteste sa zahtevom da se takvi udalje sa Filozofskog fakulteta i na taj način domaćoj javnosti poslali poruku: dosta nam je profesora koji seju mržnju,
Udruženje elektronskih medija Komnet uverava javnost da govor mržnje u Srbiji neće proći i da ćemo se boriti protiv svih koji ponižavaju građane Srbije, svoju državu i sve one medije koji se bore za istinu i koji neće da ćute protiv govora mržnje. Ovim putem pružamo podršku studentima Univerziteta u Novom Sadu.

Related posts

Ministar Vučević obišao porodicu palog borca potpukovnika Gorana Ostojića

Predsednik Vučić uputio čestitku svim vernicima koji slave Uskrs po Gregorijanskom kalendaru

Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja Opovo

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija