18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Studenti blokirali filozofski, ujedinjeni u jedno traži se smena Dinka Gruhonjića, blokada do daljnjeg

Foto: nsuzivo.rs/Ilustracija

Studenti Univerziteta u Novom Sadu okupili su se u velikom broju ispred Filozofskog fakulteta, gde su na miran način protestovali i tražili smenu profesora Dinka Gruhonjića. Nakon mirnog protesta i govora Damjana Vakanjca, studenta prorektora Univerziteta u Novom Sadu, studenti su zauzeli fakultet do daljeg.

Vakanjac je na početku poslao poruku da su studenti novosadskih fakulteta protiv govora mržnje te da neće stajati mirno dok se nekažnjeno toleriše govor mržnje i nasilje. On je naveo i nekoliko izjava profesora Gruhonjića, koje su nastale pre konferencije u Dubrovniku, od kojih je izdvojio: “U svakoj generaciji studenata kojoj ja predajem, to je prosto antropološki i biološki normalna stvar, imate jednu manjinu izvanrednih studenata, imate manjinu bitangi i ostalu su mediokriteti”.

Novosadski studenti nisu dobili odgovor od Filozofskog fakulteta povodom izjava govora mržnje profesora Dinka Gruhonjića i bili su primorani da se okupe i dignu svoj glas. Blokada će trajati dok neko ne preuzme odgovornost za fašističke izjave profesora Gruhonjića i dok se neko ne oglasi. Mi kao novosadski studenti smo dobili podršku svih studenata iz Srbije, koji će doći na blokadu i definitivno ćemo istrajati dok se fakultet ne oglasi i ne sankcioniše profesora Dinka Gruhonjića- rekao je Vakanjac za NS Uživo.

Related posts

Zvezdini kadeti odlični na Evropskom kupu u Teplicama

Akcija pošumljavanja autohtonih vrsta održaće se u Kusiću u subotu 30. marta

Predsednik Vučić: Sledeći put delovati na letelice koje se nađu u našem prostoru

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija