18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova: uručilo je danas prvi pasoš državljaninu Kazahstana

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u skladu sa Konvencijom o izbeglicama, uručilo je danas prvi pasoš državljaninu Kazahstana koji ima status izbeglice u Republici Srbiji.

Una Radović iz Kancelarije za azil, Uprave granične policije istakla je da je ovo značajan i veliki korak za Ministarstvo unutrašnjih poslova i Republiku Srbiju, koja ovim činom, u skladu sa Konvencijom, potvrđuje opredeljenost garantovanju i pristupu osnovnim ljudskim pravima licima koja imaju odobren azil u Republici Srbiji.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova od 1. februara ove godine počelo je sa izdavanjem putnih isprava za izbeglice i odmah po prijemu prvog zahteva, koji je predat prošle sedmice, državljaninu Kazahstana, koji je podneo ovaj zahtev, uručujemo pasoš“, precizirala je Radović.

Objasnila je da je izdavanje ovog dokumenta predviđeno Pravilnikom o izgledu i sadržini obrasca putne isprave za izbeglice, koji je donet novembra prošle godine i da se ova vrsta isprave izdaje licima koja su dobila azil, odnosno, jedan od oblika zaštite u našoj zemlji.

Related posts

Rafinerija nafte Pančevo jedna od najmodernijih i najnaprednijih u ovom delu Evrope

Međunarodni  dan dobrovoljnih davalaca krvi

Festival nauke više od deset godina podržava NIS

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija