18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Dom zdravlja: Sto posto uspešna akcija preventivnih pregleda

Akcija preventivnih pregleda Doma zdravlja  za zaposlene u kompaniji Print kards bila je više nego odlična. Po prvi put svi zapoleni su došli da provere svoje zdravlje.

Po prvi put Preventivni centar Doma zdravlja organizovao je akciju preventivnih pregleda za zaposlene u kompaniji  Print karc, u kojoj su zaposleni uglavnom mlađi ljudi. Po prvi put, sa velikim zadovoljstvom istakla je doktorka  Tanja Aleksić, odazvaose ceo koliektiv, preko devedesetoro zaposlenih.

 Zdravi stilovi života i fizička akrtivnost su ono što se promoviše u ovoj firmi, a postoje i stimulansi za zaposlene koji odluče da ostave cigareta.

-Kolege su se odazvale jer mi ovde u kompaniji imamo svest koliko je važno i koliko je prevencija zdravlja bitna. Mislim da to dolazi od pojedinca, ali je takva ideja podržana i od našeg poslodavca, koji na godišnjem nivou smišlaj različite aktivnosti i ima benefit i bonuse za nepušače, rekla je Jelena Tošić.

Mogućnost da provere svoje zdravstveno stanje u sklopu svoje kompanije im mnogo znači ,istakli su zaposleni.

-Ja sam zadovoljan rezultatima i mnogo mi znači što sam u kompaniji to mogao da uradim, jer evo koliko je godina prošlo, a ja nisam išao.

– Rezultati su odlični ,znači mi što sam na poslu ovo mogla da uradim, sigurno bih otišla nekad na pregled ali kad- to ne znam ,uvek ima manje vremena.

U sklopu  preventivnog pregleda rađene su osnovne analize krvi , razgovor sa lekarom i saveti za skrining preglede koje mogu da urade a veliko interesovanje bilo je i za ultrazvučne preglede štitne žlezde.

Related posts

Košarkaši Tamiša poraženi od Novog Pazara

Nastavljena Zvezdina dominacija – najbolja ekipa Memorijala Vladan Petrović

Časopis „Borba“ i „Alo“ medija sistem organizovale akciju dobrovoljnog davanja krvi

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija