18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Opovo Srbija Vesti

Nov objekat za predškolce u Opovu

Kako bi povećali kapacitet svoje ustanove,   u Predškolskoj ustanovi Bambi u Opovu prošle godine adaptirali su staru zgradu opštinske uprave i dobili nov objekat u kome može da bude smešteno 40 dece, predškolskog uzrasta.

“Prostor smo adaptirali uz pomoć Ministarstva prosvete, Fondacije Novak Đoković I lokalne samouprave. Namenjen je za decu predškolskog uzrasta. Prostor je namenjne za 40 dece, trenutno su ovde smeštena dece predškolskog uzrasta. Mi smo time obezbedili prostor u matičnom objektu. Trenutno u našoj ustanovi 108 dece pohađa obavezan predškolski program, tu je Sakule, Baranda, Sefkerin I Opovo. U ovom objektu trenutno je 20 upisane dece”, rekla je Gordana Rajšić, direktorka PU „Bambi“ Opovo.

Mališani u vrtiću provode svakodnevno 4 sata. Za to vreme  druže se sa vršnjacima, crtaju, igraju se i provode vreme napolju.  Deca  vreme provode u objektu koji je potpuno prilagođen njihovim potrebama.

“Volim da se igram, da crtam, da budem sa drugarima. Kada hoću nešto da crtam ja uzmem papir I crtam, kada dođe vreme da idem kući moj tata dođe po mene, ja se spremim I idem kući”, rekla je jedna devojčica.

“Ja volim da crtam, uzmem knjigu  a kada dođe vreme da prestane igra ja sednem na mesto, nešto radimo, a kada dođe vreme da izađemo ja sama odem kući”, rekla je druga devojčica.

Da podsetimo, prošle godine je zahvaljujjući sredstvima Pokrajnske  vlade izgrađen i nov vrtić u Sefkerinu. Na ovaj način rešen je dugogodišnji probelm roditelja sa malom decom koji žive u ovom mestu.

Related posts

Film “Kalafon” u Omoljici

Rasprodat prvi kontingent ulaznica za 173. večiti derbi

MUP: Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić preminuo u PU u Boru

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija