18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti

Velika Greda: Humanitarni koncert KUD „Mladost“ 27. aprila

Kulturno umetničko društvo „Mladost“ iz Velike Grede, osnovano je još 1980. godine, i predstavlja stub zajednice već više od četiri decenije. Njihova posvećenost umetnosti, kulturi i humanitarnim naporima neizmerno je važna za duh ovog  mesta.

Kulturno umetničko društvo Mladost iz Velike Grede ponosno stoji kao simbol tradicije i umetnosti od svog osnivanja  1980. godine. Od tada pa sve do danas, ovo društvo je bilo inkubator talenta, mesto okupljanja zaljubljenika u narodnu igru, te je ostvarilo mnoge uspehe na svojem putu.

Ovo Kulturno umetničko društvo s velikom pažnjom neguje tradiciju i predano prenosi ljubav prema narodnoj igri na sve mlade generacije koje je vole i poštuju ovu vrstu kulture.

27. aprila ovo KUD organizovaće I humanitarni koncert na kojem će učestvovati svi njihovi članovi ali I članovi drugih Kulturno umetničkih društava, a  sva sredsta prikupljena na ovom događaju ići će porodici Ivošević  koja je od samog početka bila uz ovo društvo,  a kojoj je sada neophodna pomoć zbog teške bolesti.

Kulturno umetničko društvo Mladost iz Velike Grede, sa svojom predanošću tradiciji i umetnosti, nastavlja da inspiriše nove generacije. Njihov humanitarni koncert, zakazan za 27. april, oslikava njihovu posvećenost zajednici, pružajući pomoć onima kojima je najpotrebnija, dok istovremeno obogaćuju kulturni život sela.

Related posts

Todorov na trećoj redovnoj sednici Olimpijskog komiteta Srbije

Pet medalja za ekipu Srbije na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike

Siniša Dobrašinović, trener Železničara, optimista: Možemo da izborimo opstanak

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija