18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovin Najvažnije Vesti

U Kovinu veliko interesovanje za preventivne preglede

Skrinin pregledi se unazad nekolko godina rade u Domu zdravlja u Kovinu. Pored redovnih  preventivnih pregleda Ministarstvo zdravlja  Republike Srbije svakog vikenda preko Domova zdravlja organizuje preventivne preglede.Veliko intersovanje u Kovinu bilo je ultrazvuk štitne žlezde  i analize hormona kada je za nekolko sati pregledano oko 200 žena.

U cilju ranog otkrivanja karcinoma kada je bolest u početnoj fazi prognoze su dobre u Domu zdravlja u Kovinu rade se skrining pregledi na rano otkrivanje raka debelog creva,doje i grlića materice. Zahvaljući Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje svakog vikenda se organizuju preventivni pregledi.Veliko intersovanje žitelja Kovina i ostalih naseljenih mesta bilo je za ultrazvučne prelede štitne žlezde.

-Rađen je preventivni pregled štitne žlezde u okvviru koga su naši rediolozi radili ultrazvuk, dok je krv za hormone štitaste žlezde slata u Opštu bolnicu , a kome rezultati nisu bili dobri rađeni su dodatni. Zainteresovanost je bila velika, jer se hormoni štitne žlezde ne rade kod nas i nažalost bilo je dosta patoloških rezultata. Drugog vikenda smo radili preventivne preglede kardiovaskularnih oboljenj, rekla je Vesna Milanović Fići, specijalista medicinske biohemije.

U Kovinu u Domu zdravlja ne radi se pregled štitne žlezde, pa je intersovanje bilo ogromno .Ovakvi pregledi su dostupniji pacijentima jer mogu  bez zakazivanja i lekarskog uputa da provere svoje zdravlje. 

Related posts

Kupovina stana u Nišu – pametan potez ili rizik?

Vodovod i Čistoća iz prikrajka vrebaju trofej Soccer Zlatne Lige 

Au, kakav manipulator: Gruhonjić sebe poredio sa ustaškim zlikovcem, pa izmislio da je to uradio Milenko Jovanov!

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija