18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Pančevo Sport Vesti

Plivači PK Dinamo iz Pančevo blistali na dva takmičenja

Liga Vojvodine za kadete i pionire, održana je u Novom Sadu a za PK Dinamo takmičilo se 32 plivača i plivačica. Najuspešnija takmičarka bila je Danica Konstantinov koja je u kategoriji kadeta osvojila četiri medalje. Na 400 i 200 metara kraul, kao i na 200 metara mešovitim stilom osvojila je 3. mesto i bronzanu medalju, dok je na 200 metara leđno blistala osvojivši zlatnu medalju.
Pored nje, u kategoriji kadetkinja, medaljama se okitila i Danica Divljak koja je na 200 metara prsno osvojila bronzanu medalju, dok je na 200 metara delfin doplivala druga do cilja i osvojila srebrnu medalju.
Kadetkinje su bile uspešne i u štafeti 4×100 metara kraul, osvojivši prvo mesto i zlatnu medalju u sastavu: Sara Bokun, Andrea Ratković, Danica Divljak, Danica Konstantinov .
U muškoj kategoriji, u kategoriji kadeta, medaljom se okitio Vuk Samardžija koji je na 200 metara delfin osvojio srebrnu medalju. Muška kadetska štafeta takodje je bila uspešna. Aleksa Bokun Aleksa, Vuka Samardžija, Vasilije Živanović i Lazar Stančul su uspeli da u trci 4×100 metara kraul doplivaju do trećeg mesta i osvoje bronzanu medalju.
U kategoriji pionira, najuspešnija takmičarka je bila Lena Šdiku koja je na 100 metara prsno i 200 metara mešovito osvojila drugo mesto i srebrne medalje, dok je 100 metara kraul osvojila bronzanu medalju.
U muškoj kategoriji, u kategoriji pionira, medaljama su se okitili Martin Husarik i Milutin Jocić.
Milutin je u disciplini 100 metara leđno osvojio treće mesto i bronzanu medalju, dok je Martin blistao u trci na 100metara delfin osvojivši zlatnu medalju.
U kategoriji mladjih pionira, medaljama su se okitili Jelisaveta Lazić i Miloš Pantić. Jelisaveta je osvojila bronzanu medalju u disciplini 100metara prsnim stilom, dok je Miloš na 100 metara leđnim stilom bio drugi i osvojio srebrnu medalju. Muška štafeta mlađih pionira, 4×100 metara kraul, u sastavu: Damjan Milosavljev, Uroš Nikolić Đorđe Torbica i Miloš Pantić , osvojila je treće mesto i bronzanu medalju.
Na kraju takmičenja proglašeno je i osam najsvestranijih sportista po kategoriji, a od plivača Dinama nagradjeni su:

Jelisaveta Lazić 5.mesto (mladji pioniri)
Lena Šdiku 3.mesto (pioniri)
Lazar Stančul 8.mesto (kadeti)
Aleksa Bokun 7.mesto (kadeti)
Danica Divljak 5.mesto (kadeti)
Andrea Ratković 4.mesto (kadeti)
Danica Konstantinov 3.mesto (kadeti)

Pored Lige Vojvodine, Dinamo je imao predstavnike i na Susretu reprezentacija 2024. Na ovom takmičenju učestvovali su najbolji plivači juinorske selekcije Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Medju njima su se našli i Husarik Dagmar i Ćirković Martin, koji su uspešno predstavili kako reprezentaciju Srbije, tako i Plivački klub „Dinamo“.

Related posts

VRŠAC : Predavanje ,, Umetnost u doba veštačke inteligencije“ 25. aprila u Vršcu

Studenti položili test iz zrelosti, empatije i znanja: Zajedno gledali film „Dara iz Jasenovca“

Predsednik Vučić prima direktora ODIHR Matea Mekačija

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija