18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Aleksandar Vulin sastao se sa herojem Kube Ljortom

Aleksandar Vulin sastao se danas sa Fernandom Gonzalez Ljortom herojem Kube i predsednikom Kubanskog instituta za prijateljstvo sa narodima, jednim od čuvene kubanske petorice. 

Aleksandar Vulin je tokom razgovora kazao da srpski i kubanski narod dele iste vrednosti po pitanju slobode, suvereniteta i integriteta, istakavši da izuzetno ceni i poštuje upornu i žilavu borbu kubanskog naroda za slobodu, baš kao i samog Ljorta koji je skoro dve decenije života proveo u američkom zatvoru. 

Vulin je, takođe, izrazio zahvalnost zbog principijelne politike Kube da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnosti takozvanog Kosova. 

Fernando Gonzalez Llort istakao je da je Srbija iskreni prijatelj Kube i zahvalio se Srbiji na doslednoj podršci po pitanju borbe kubanskog naroda za slobodu i nezavisnost.

Ljort je dodao da je bombardovanje SR Jugoslavije i Srbije 1999. godine od strane NATO pakta bio strašan zločin za koji niko nije odgovarao. 

Fernando Gonzalez Llort preneo je poziv Komunističke partije Kube Aleksandru Vulinu da poseti Kubu u što skorijem periodu. 

Sastanku Vulina i Ljorta prisustvovao je i ambasador Republike Kube u Beogradu Lejde Ernesto Rodriges Ernandes.

Related posts

Vršac: Održano gradsko finalno takmičenje osnovnih škola u „Eko kvizu 2024“

Značaj slovačkih narodnih nošnji

Kompanija NIS podržala obnovu tri dečja igrališta u opštini Kanjiža

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija