18. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Kako pravilno naneti parfem

FOTO: https://www.pexels.com/photo/clear-glass-perfume-bottle-1190829/

Nanošenje parfema više je od obične rutine; to je umetnost koja, kada se pravilno izvede, može pojačati vašu prisutnost i ostaviti trajni utisak. Pravilno nanošenje parfema nije samo stvar lične higijene, već i način da se osigura da vaš omiljeni miris traje duže i da se ravnomerno oslobađa tokom dana. Evo nekoliko ključnih saveta gde i kako naneti parfem za optimalni efekat.

SLIKA https://www.pexels.com/photo/clear-glass-perfume-bottle-1190829/

1. Pulsne Tačke

Pulsne tačke su mesta na telu gde se oseća otkucaj srca, a toplota sa ovih mesta pomaže u difuziji parfema kroz vazduh. Najpopularnije pulsne tačke za nanošenje parfema uključuju:

  • Zapešća: Lagano poprskajte ili tapkajte parfem na jedno ili oba zapešća. Izbeći trljanje zapešća jedno o drugo, jer to može razbiti molekule mirisa.
  • Iza ušiju: Nanošenje parfema iza ušiju čini miris suptilnim, a toplota vašeg tela pomoći će u širenju mirisa.
  • Baza vrata: Poprskanje parfema na bazu vrata ostavlja nježan trag mirisa koji se oslobađa svaki put kada se pomaknete.
  • Unutrašnji deo lakta: Ovo je još jedna pulsna tačka koja je idealna za nanošenje parfema, naročito ako nosite odeću kratkih rukava.
  • Iza kolena: Nanošenje parfema iza kolena idealno je tokom letnjih meseci kada nosite suknje ili šortseve, jer se miris ravnomerno širi dok hodate.

2. Vlasište i Kosa

Iako direktno nanošenje parfema na kosu može isušiti vlasi zbog prisustva alkohola u formuli, postoji rešenje. Naprskajte parfem na četku za kosu i lagano pročešljajte kosu, ili koristite posebno dizajnirane parfeme za kosu koji su formulisani da budu nežniji.

3. Odeća i Dodaci

Nanošenje parfema na odeću može produžiti trajanje mirisa, ali budite oprezni sa delikatnim tkaninama koje mogu biti osetljive na alkohol ili ulja iz parfema. Lagani šal ili unutrašnjost jakne mogu biti idealni za ovu svrhu.

4. Pravilno Nanošenje

Kada nanosite parfem, držite bočicu na udaljenosti od oko 15-20 cm od tela. Ovo osigurava da se parfem ravnomerno rasporedi, bez stvaranja previše intenzivnih mrlja mirisa na jednom mestu.

5. Kada Naneti Parfem

Najbolje vreme za nanošenje parfema je neposredno nakon tuširanja, kada je koža još uvek topla i vlažna. Ovo pomaže u ‘zaključavanju’ mirisa na koži, omogućavajući mu da traje duže.

Zaključak

Pravilno nanošenje parfema povećava njegovu efikasnost i produžava trajanje mirisa. Eksperimentišite sa različitim tačkama nanošenja kako biste pronašli šta najbolje funkcioniše za vas i vaš omiljeni parfem. Uz malo pažnje i pravilnu tehniku, vaš parfem ne samo da će trajati duže, već će i bolje ‘raditi’ s vašom prirodnom hemijom, ostavljajući dugotrajan i nezaboravan utisak.

Related posts

Predsednik Vučić sa kineskim ministrom o strateški važnim aspektima saradnje Srbije i Kine

Francuski fudbal je opet u modi!

Izložba Istorijskog arhiva iz Bele Crkve u Domu vojske Vršac

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija