2. marta 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Zimski raspust u radovima u OŠ „Miroslav Antić“

 Tokom zimskog raspusta u Osnovnoj školi“ Mirosav Antić“ radiće se na zameni vrata  na toaletima. Za ovu namenu sredstva su obezbeđena preko projekata NIS-a. Takođe će biti kompletno opremljena i jedna učionica, za šta su sredstva dobijena od Ministarstva spoljnih poslova Bugarske.

Zahvaljujući Programu „Zajednici zajedno“  kompanije NIS obezbeđena su sredstva za zamenu 40 vrata i štokova u Osnovnoj školi Miroslav Antić. Za ovu namenu  obezbeđeno je milion i po  dinara, kaže Dragana Krstić direktorka ove obrazovne ustanove.

-Jedna vrsta radova su radovi na zameni štokova i vrata na toaletima. Dobili smo veliku sumu u okviru projekta „Zajednici zajedno“ i ta sredstva ćemo iskoristiti za vreme raspusta i omogućiti bolje uslove deci po povratku sa zimskog raspusta, radi se o sumi od milion ipo dinara  za renoviranje toaleta, rekla je direktorka škole.

Osim ovih radova, zavšiće se i opremanje  učionice koja se nalazi u potkrovlju škole, a za koju su  Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske  i bugarska ambasada opredelili sredstva.

-Projekat se zove Učionica za demokratiju i jezike, u tavanskom prostoru smo adaptirali jednu prostoriju u učionicu i opremili je svim oni što savremeno školovanje traži, istakla je Dragana Krstić.

U najvećoj školi u Južnon Banatu, bugarski jezik pojedina deca uče još od 2014. godine, naglašava Dragana Krstić.

-To je projekat koji finansira Ministarstvo obrazovanja Bugarske, to je jedan projekat i vezan je za proučavanje jezika, kulture, tradicije, folklora. Trenutno imamo 13 učenika koji uče bugarski jezik. Na drugoj strani imao projekat koji finansira Ministarstvo inostranih poslova koji je vezan za opremanje, rekonstrukciju i radove koji omogućavaju bolje uslove za učenike na teritoriji cele Srbije.

Svi radovi u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ biće završeni do 15. januara, kao bi škola spremno dočekala đake i početak drugog polugodišta.

Related posts

Prvi sloj asfalta u Ive Andrića

Uspori, ne gori – Bezbednost na prvom mestu za nezaboravne trenutke i siguran povratak sa EXIT žurke

Festival „Marcišor“ praznik posvećen dolasku proleća

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija