15. juna 2024.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano

OBJAVLJENI REZULTATI 15. JUBILARNOG KONKURSA PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“

Jubilarni konkurs programa „Zajednici zajedno“ kompanija NIS posvetila je obrazovanju i nauci, u želji da motiviše mlade da stiču nova znanja i bave se naukom. Na Konkursu je za podršku izabrano čak 54 projekata osnovnih i srednjih škola u domenu osavremenjivanja nastavnog procesa i infrastrukture objekata,kao i naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova,čiji projekti za cilj imaju unapređenje infrastrukturnih i inovacionih kapaciteta naučnihustanova.

U godini jubileja, u projekte koji će biti realizovani u 13 partnerskih gradova i opština, kompanija NIS ulaže rekordnih 144,5 miliona dinara u želji da sa jedne strane pruži doprinosunapređenju uslova za obrazovanje mladih u skladu sa savremenim modelima učenja, i ujedno, sa druge strane doprine se unapređenju uslova za rad naučnih ustanova, kako bi naučnici i naučnice razvijali svoje naučne potencijale.Reč je ujedno i o najvećem godišnjem iznosu sredstava koje ćeNIS izdvojiti za podršku lokalnim zajednicama u okviru programa „Zajednici zajedno“, od njegovog osnivanja, 2009. godine. Na ovaj način kompanija NIS želi da obeleži 15 godina postojanja svog najznačajnijeg društveno odgovornog Programa.

Ovogodišnji ciklus programa „Zajednici zajedno“ kompanija NIS realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije.

Širokim obuhvatom aktivnosti koje su definisane ovogodišnjim Konkursom, brojne su mogućnosti stavljene na raspolaganje obrazovanju i nauci u izgradnji kapaciteta i veština kod mladih i odraslih, ali i samog infrastrukturnog unapređenja ovih ustanova, uključujući i uslove za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Projekti će biti realizovani u gradovima i opštinama obuhvaćenim Programom: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Pančevu, Zrenjaninu, Požarevacu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu, a više informacija o odabranim projektima u okviru ovogodišnjeg konkursa programa „Zajednici zajedno“, možete pronaći na veb stranici https://www.nis.rs/rezultati-zajednici-zajedno-2023/,kao i na sajtovima gradova i opština učesnica u Programu.

Related posts

MUP: Plasiranje netačnih informacija i uznemiravanje javnosti je krivično delo

Četiri medalje i dve pohvale za tim Srbije na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Japanu

JEHUDA BAUER: NIJE BILO GENOCIDA U SREBRENICI! Najveći svetski autoritet za pitanja Holokausta i genocida stavio tačku na kampanju koja se vodi protiv srpskog naroda!

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija