29. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

U organizaciji Kompanije “Novosti” održana je panel diskusija “Naša održiva zajednica”

U organizaciji Kompanije “Novosti” u Beogradu održana je panel diskusija “Naša održiva zajednica” o značaju održivog razvoja. Na diskusiji su učestvovali Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, , Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike i Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Na panelu „Naša održiva zajednica“ Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike  i Milun Todorović, gradonačelnik Čačka govorili su o potrebi razvoja i očuvanja prirodnih resursa kako bi se unapredio kvalitet života gradjana Srbije. Ministarka Đedović istakla je da je država podržala građane subvencijama koje omogućavaju uštede i manju potrošnju energije unapređenjem energetske efikasnosti u domaćinstvima 

    Do sada više od milion građana ostvarilo popust uštedom električne energije. 

Prvi covek kompanije Nis u Kiril Tjurdenjev kazao je da su ljudi najvažnji deo svake zajednice i da zato NIS radi na profesionalnom razvoju zaposlenih, ali i doprinosi unapređenju kvaliteta obrazovanja u Srbiji. On je kao primer naveo da će ove godine biti uloženo oko 150 miliona dinara u unapređenje obrazovanja u Srbiji.

„Samo u 2022. Godini organizovali smo različite obuke za više od 4400 zaposlenih.

Pored toga, pružamo šansu mladim ljudima da prve karijerne korake učine u našoj kompaniji, a mi imamo mogućnost da sarađujemo sa talentovanim mladima.

Takođe, kontiuirano podržavamo obrazovne i naučne ustanove u Srbiji.

Na panelu je bilo reci  i o značaju energetske tranzicije za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja. Ministarka Đedović je istakla da je ulaganje u energetiku prioritet u narednih 20 godina, dok je Kiril Tjurdenjev kazao je da je kompanija NIS od 2009. godine uložila više od 900 miliona evra u ekološke projekte u Srbiji.

Kad god donosimo odluke u okviru kompanije imamo u vidu da imamo samo jednu planetu, a da na njoj žive naša deca. U tom svetlu novac i  biznis nisu prioritet, treba misliti o budućim generacijama. 06:40

Gradonacelnik Cacka Milun Todorović rekao je da je za građane od velikog značaja stabilnost i da Vlada Srbije prepoznaje potrebe građana i teži da velikim projektima udovolji njihovim interesima. 

Ono što je moja lična preporuka je da lokalna samourpava bude uz svoju državu kako bi građani imali što više benefita.

Na kraju diskusije je  zaključeno da se samo saradnjom između vlade, kompanija, lokalnih samouprava i građana mogu postići viši ciljevi i obezbediti bolji uslovi za celu zajednicu.

Related posts

Konkurs za prijem u 72. brigadu za specijalne operacije

Uhapšene tri osobe zbog krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca

Aleksandar Mitrović za dve nedelje ponovo na terenu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija