20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Kompanija NIS nastavlja sa podrškom gradu Zrenjaninu

Kompanija NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema za potrebe Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, kao i Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu, vredna više od 10,5 miliona dinara.


Podrška Zrenjaninu realizovana je u okviru društveno odgovornog programa kompanije NIS „Zajednici zajedno“, a Opšta bolnica i Dom zdravlja u Zrenjaninu dobili su novu opremu, koja će olakšati njihov rad u pogledu unapređenja reproduktivnog zdravlja i podrške povećanja nataliteta. Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ dobila je novi savremeni ultrazvučni aparat sa tri sonde, koji će doprineti ne samo povećanju broja pregledanih pacijenata, već i kvalitetnijem prenatalnom monitoringu kod trudnica u opštini Zrenjanin, ali i povećanju efikasnosti preventivnih pregleda u regionu ove opštine.Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ opremljen je savremenim aparatom za bojenje preparata za patohistološku dijagnostiku, mikroskopom za očitavanje ćelija grlića materice, dve ginekološke stolice prilagođene i osobama sa invaliditetom, kao i CTG aparatom i sterilizatorom, čime se značajno doprinosi unapređenju dijagnostike i kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga za sve pacijentkinje iz Zrenjanina i okoline.


Povodom nabavke nove opreme, Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu obišli su Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS i dr Milan Miljuš, direktor Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, u pratnji dr Igora Kitareskua, direktora Opšte bolnice „Đorđe Jovanović“ u Zrenjaninu. Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, zahvalio je kompaniji NIS na višegodišnjoj saradnji i zajednički realizovanim projektima.


„Model društvene odgovornosti NIS-a je za svaku pohvalu i nešto na šta bi možda trebalo da se ugledaju i sve druge kompanije. Verujem da ćemo u budućnosti imati još bolju saradnju“, naveo je Salapura.Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, rekao je da je Zrenjanin važan grad za poslovanje kompanije, ali i grad prijatelj kada je reč o realizaciji društveno odgovornih projekata.„Slogan naše kompanije je ‘Budućnost na delu’. Ta budućnost su naša deca i dobro zdravstvo i sasvim je prirodno i logično da mi sarađujemo na tom polju“, kazao je Smirnov.


Takođe, imajući u vidu da je sve veći broj parova u borbi za potomstvo, kompanija NIS je u želji da nam se rodi što više novih nada, gradu Zrenjaninu pružila finansijsku podršku u iznosu od 1,7 miliona dinara u sprovođenju javnog poziva za podršku parovima u procesu vantelesne oplodnje. Konkurs za parove je još uvek otvoren, a svi parovi više informacija i uputsvo za konkurisanje mogu pronaći u okviru javnog poziva na portalu grada Zrenjanina, odnosno na linku: Javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za biomedicinski potpomognutu oplodnju u gradu Zrenjaninu | Zrenjanin (zrenjanin.rs)

Related posts

“Challenge Race” u Vršcu 6. aprila

Trajković Pokret socijalista o Ćutinom divljanju u saobraćaju: Đilas i Ćuta ne samo da su bahati i da baljezgaju po skupštini, već su prava pretnja i za saobraćaj

Crveni krst Opovo po prvi put organizuje opštinsko takmičenje iz prve pomoći

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija