15. juna 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Projektom NIS-a obuhvaćeno 40 zdravstvenih ustanoava širom Srbije

     U Pančevačko porodilište zahvaljući  projektu Zajedinci zajedno pod sloganom „Da se nove nade rode“ koju sprovodi  kompanija NIS  stigla je najsavremenija oprema , ultrazvučni aparat i porođajni  sto čija je  vrednosti 15 milona dinara. Predstavici kompanije NIS  i Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović  obišli su danas  porodilište.

Zahvaljući projektu  koji sprovodi kompanija  NIS „Zajednici zajedno“ u pančevačko porodilište stigla je najsavremenija oprema CTG  ultrazvučni aparat i porođajni  sto čija je  vrednosti 15 milona dinara. U želji da pospeše natalitet i pruže svakoj bebi jednaku priliku da zdrave dođu na svet pod sloganom „Da se nove nade rode“ predstavici kompanije NIS  i Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović  obišli su porodilište. Direktor Opšte bolnice doktor Slobodan Ovuka istakao je kolko ova oprema značajna za porodilište.

Ova oprema je visoko sufisticirana mi svi znamo koliko NIS ulaže u našu zajednicu ali ovaj projekat je poseban po tome što mi zahvaljući jednom savršenom ultrazvučnom apartu i apaaru za kardiotokografiju pratimo život bebe još u majčinom staomaku i takva oprema omogućava da na vreme uočimo određene anomalije ploda i na vreme reagujemo, odnosno završimo porođaj kada je to neophodno.I zato je ovaj projekat  jedinstven jer pre rođenja i života na planeti , našoj zemlji mi imamo mogućnost za grešku svedemo na mininmum. Zato želim da zahvalim i kompaniji NIS i Gradu Pančevu  koji su prepoznali važnost ovakvog projekta rekao je Dr Slobodan Ovuka direktor Opšte bolnice.

Stalno ulaganje u zajednicu jedan je od prioriteta kompanije NIS i najvažniji  program društvene odgovornosti .Deca koja se rađaju u našoj bolnici predstavlaju srce  naše budućnosti i zato je ovaj projekat od posebnog značaja istakoa je Svetozar Eremić glavni inženjer za pouzdanost u Bloku prerada.

Zbog toga smo ponosni i zahvalni što  smo imali  prilku da nabavaimo ovu opremu koja će doprineti unapređenju ustanove kroz rad ljudi tako i naših  budućih majki i očeva. I sa željom da se rodi što više beba.Svesni smo činjenice da je pitanje natealiteta i projekta smo sproveli pod sloganom „Da se nove nade rode“ i posvetili unapređenju reproduktivnog zdravlja . U Pančevu je do sada uloženo preko 150 projekata do sada.

   Kompanija NIS –i Lokalna samouprava  imaju uspešnu saradnju punih 14 godina istakao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović i dodao da je ovo ipak najvažniji sproveden projekat jer se odnosi na rađanje naše dece.

Kada vidim ova dva fenomenalna aparta i sto koji je najmoderniji koji može da se nađe na tržištu i olakša kako rad zaposlenima tako i budućim mamama.Velika zhvalnost NISU-U , pomenuto je da NIS i Grad Pančevo saraduju od 2009 godine od početka projekta „Zajednici Zajedno „ i sarađujemo do sada na 153 koje je NIS podržao u proteklih 14 godina na teritoriji Grada Pančeva i uložio u projekte za Pančevo 212 miliona dinara . Rađanaje naše dece je najvažnije i iz tog razloga je ovaj projekat najbolji  koji smo do sada  realizovali.

 Projektom NIS-a obuhvaćeno 40 zdravstvenih ustanoava širom Srbije . U Juznom Banatu svake godine se rodi oko 1400 beba nadamo se da će nova oprema omogućiti da  se još više „Novih  nade rode“ .

Related posts

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin čestitao Dan pobede nad fašizmom: Srbima mesto u antihitlerovskoj koaliciji niko nije poklonio i zato je 9. maj u Srbiji Dan pobede 

Srpkinje se bore za medalju na SP u odbojci

Mali: Poboljšanje kreditnog rejtinga Srbije dobra vest za naše građane

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija