29. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

NIS podržao nabavku opreme za GAK „Narodni front“

U okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ kompanija NIS je pružila podršku Ginekološko akušerskoj klinici „Narodni front“ opremanjem embriološke laboratorije savremenim aparatima vrednim više od 11,6 miliona dinara, koji će doprineti povećanju kapaciteta ove ustanove za sprovođenje postupaka vantelesne oplodnje.

„Oprema koju smo dobili ima veliki značaj jer će pomoći da se udvostruči rad centra za biomedicinski potpomognutu oplodnju i u isto vreme će omogućiti mladim embriolozima da više rade, da brže steknu iskustvo i budu veći profesionalci u svom poslu“, istakao je prof. dr Željko Miković, direktor klinike, dok je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, pozvao da se što više kompanija pridruži sličnim akcijama.

„Uvek je dobra prilika da kompanije podele svoj uspeh sa zajednicama u kojima posluju. Donacije poput današnje za nas su privilegija i mogu reći da je ispred nas još mnogo projekata u lokalnim zajednicama širom Srbije“, rekao je Smirnov.

Projekat je realizovan u okviru šire kampanje pod nazivom „Da se nove nade rode“ koju je kompanija NIS sprovela u toku protekle godine i koja je imala za cilj očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja i podršku povećanju nataliteta. U prethodnoj godini samo na teritoriji Beograda uloženo je više od 20 miliona dinara za realizaciju pet projekata usmerenih u unapređenje rada ustanova koje se bave reproduktivnim zdravljem. Pored GAK „Narodni front“, na teritoriji Grada Beograda podržane su još četiri zdravstvene ustanove: Kliničko-bolnički centar „Zemun“, Kliničko-bolnički centar „Zvezdara“, Institut za neonatologiju, kao i Dom zdravlja „Voždovac“.

GAK „Narodni front“ je visoko specijalizovana zdravstvena ustanova tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, koja pruža savremene visoko kvalitetne dijagnostičko-terapijske usluge pacijentima u oblasti ginekologije, akušerstva i neonatologije. Klinika raspolaže embriološkom laboratorijom za pripremu uzoraka za biomedicinsku oplodnju, kao i opremom za zamrzavanje i odmrzavanje polnih ćelija i embriona. U njoj se svake godine obavi oko 500 procedura vantelesne oplodnje, a nabavkom nove opreme omogućeno je da se taj broj poveća na 1.000, što je od izuzetnog značaja za sve one koji se bore za potomstvo.

Related posts

Pobeda Crvene zvezde u Surdulici

Gašić: Kad god Svećlja napada Vučića, sledi novo nasilje i pritisak na Srbe

Na današnji dan pre 55 godina počela prerada nafte u Pančevu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija