29. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

NIS ulaže 144,5 miliona dinara u razvoj nauke i obrazovanja

Svesna činjenice da je obrazovanjeglavni stub razvoja svake zemlje, a da su mladi ljudi naša budućnost, kompanija NIS raspisuje konkurs u okviru programa „Zajednici zajedno“ za 2023. godinu u čijem je fokusu podrškarazvoju nauke i obrazovanja u partnerskim gradovima i opštinama širom naše zemlje.

Imajući u vidu napore države da se unaprede uslovi za obrazovanje koje podstiče ostanak mladih u Srbiji, kao i usvojenu Strategiju za razvoj obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji do 2030. godine, NIS će ove godineuložiti 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola. Deo sredstava će takođe biti usmeren i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova u gradovima i opštinama koji su obuhvaćeniprogramom što predstavlja jedan od nacionalnih prioriteta. Reč je ujedno i onajvećem godišnjem iznosu sredstava koje će NIS izdvojiti za podršku lokalnim zajednicama u okviru programa „Zajednici zajedno“ od njegovog osnivanja 2009. godine. Na ovaj način kompanija NIS želi da obeleži 15 godina postojanja ovog najvećeg korporativnog društveno odgovornog programa u našoj zemlji.

Ovogodišnji programski ciklus NIS realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacijaRepublike Srbije, a prilikom odabira oblasti koja će biti podržana ove godine NIS se takođe rukovodio rezultatima ankete o stanju i potrebama u obrazovnim ustanovama u 13 lokalnih samouprava – učesnika programa.

Programom su obuhvaćeni gradovi i opštine širom naše zemlje u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Kikinda, Kanjiža, Novi Bečej, Srbobran, Žitište i Veliko Gradište.

Prijave na ovogodišnji konkurs počinju 15. juna i traju do 8. septembra 2023. godinedo 16 časova, a svi uslovi i propozicije konkursa objavljeni su na sajtu kompanije NIS, na linku: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/ . O projektima koji će dobiti podršku za realizaciju odlučuje Komisija za izbor projekata, a rezultati konkursa biće objavljeniu drugoj polovini oktobratekuće godine.

„Ove godine obeležavamo deceniju i po trajanja našeg programa na koji smo posebno ponosni – programa ’Zajednici zajedno’. U proteklih 15 godina bili smou prilici da u saradnji sa partnerskim gradovima i opštinama unapredimo oblasti od ključnog značaja za njihov, ali i razvoj društva u celini. Sasvim konkretno, od 2009. godine do danas, u okviru ovog programa realizovano je više od 1.000projekata ukupne vrednosti od gotovo 1,6 milijardi dinara. Ponosni smo što u kontinuitetu doprinosimo razvoju opština i gradova u Srbiji, a ulaganje u zajednicu u kojoj poslujemopredstavlja i naše strateško opredeljenje kojem ostajemo dosledni“,izjavio je ovim povodom Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS.

Dodatne informacije:

NIS program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, koji realizuje u saradnji sa partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije, sprovodi od 2009. godine. Program ima za cilj unapređenje kvaliteta života građana u Srbiji putem realizacije projekata u oblastima nauke i obrazovanja, javnog zdravlja i socijalne zaštite, zaštite životne sredine, kulture i sporta. Tokom prethodnih 15 godina, zahvaljujući programu „Zajednici zajedno“,unapređen je rad više od 180 obrazovnih ustanova, zatim više od 40 ustanova kulture, opremljeno je 45 bolnica i domova zdravlja, uređeno je 74 dečijihigrališta i parkova, kao i 72 sportska terena i objekta. Ključni cilj programa je osnaživanje i razvoj partnerskih gradova i opština u kojima kompanija NIS posluje, sa posebnim fokusom na podršku deci i mladima, što je u skladu i sa sloganom NIS-a, „Budućnost na delu“.

Related posts

Upravljao vozilom brzinom od 238,9 kilometara na čas, na delu puta gde je ograničenje 130

Gubitak kose: Uzroci, simptomi i lečenje

Tropiko bend oduševio publiku u Kovačici

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija