16. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Srbija Vesti

Kompanija NIS učestvovala u uređenju Fruške gore

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović učestvovao je danas u akciji uklanjanja otpada i uređenja Fruške gore. U akciji uređenja najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji učestvovali su i kompanija NIS i članovi njenog Kluba volontera, kao i predstavnici JP „Nacionalni park Fruška gora“.  

Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, na Fruškoj gori održana je akcija uređenja pod nazivom „Radni dan za prirodu“. Akciju uklanjanja otpada organizovali su Pokrajinska vlada, Naftna industrija Srbije i JP „Nacionalni park Fruška gora“.  

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade  

Cilj ove zajedničke aktivnosti je da se udruženim snagama doprinese uređenju i uklanjanju otpada sa lokacija unutar Nacionalnog parka, kao i da se u javnosti istakne važnost očuvanja i zaštite životne sredine.  

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a 

Tokom ove godine, na Fruškoj gori se očekuje novi vizitorski centar, kao i postavljanje još četiri stanice za punjenje električnih bicikala, a završetak radova na tunelu na Iriškom vencu predviđen je za proleće 2024. godine. 

Živko Cvetković, direktor NP „Fruška gora“ 

U akciji ciscenja je učestvovalo gotovo 200 volontera. Predsednik Mirović obišao je danas i Informativni centar na Iriškom vencu i istakao da očekuje da će tokom ove godine početi i radovi na tom objektu.  

Related posts

Upoznajte se sa ovogodišnjim Tur De Fransom

Turizam u Srbiji – Idealan izbor za svaki džep

Nastavak Projekta: Očuvanje ženskog zdravlja seoskim sredinama

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija