2. juna 2023.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Sport Srbija Vesti

Tradicionalana dodela „Majskih nagrada,, u velikoj Sali opštine Stari grad

U velikoj Sali opštine Stari grad tradicionalno su dodeljene Majske nagrade. Zaslužnim pojedincima i organizacijama uručena su najviša sportska priznanja. Nagradu za životno delo dobio je Ivan Todorov.

Dodela najvećeg društveno sportskog priznanja u Srbiji Majske nagrade Stari grad. Majske nagrade tradicionalno dodeljuje Sportski savez Srbije najzaslužnijim sportistima, sportskim savezima, organizacijama, kao i sportskim stručnjacima i novinarima.

Ovogodišnji laureati su: Dragan Stojković Piksi – najbolji sportski stručnjak, Sportski savez opštine Vlasotince – najbolji teritorijalni sportski savez, Vaterpolo klub “Novi Beograd” – najbolja sportska organizacija, Sportski savez za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik – najbolji granski savez, Tijana Bošković – najbolja u olimpijskom sportu, Nikola Trajković, džiudžicu – najbolji sportista u neolimpijskom sportu,  Živko Papaz, parastreljaštvo – najbolji sportista sa invaliditetom, Ivan Knežević, odbojka – najbolji sportski funkcioner, Petar Denda, najbolji sportski novinar, Ivan Todorov, džudo – dobitnik j enagrade za životno delo.

Hteo bih da zahvalim Sportskom savezu Srbije na odličnoj organizaciji, predsedniku Štefaneku, kao i komisiji koja mi je dodelila ovo veliko društveno priznanje. Hteo bih da zahvalim i Džudo savezu Srbije, Sportskom društvu Crvena zvezda i Olimpijskom komitetu koji su me predložili za ovu nagradu. Posle 50 godina aktivnog bavljenja sportom, ako gledamo od pionira do danas i da nijedan dan nisam proveo van sporta zaista mi nagrada daje vetar u leđa. Nije to dobio sam nagradu za životno delo, pa sam završio karijeru. Dobio sam nagradu u pravo vreme i obećavam da ćemo imati još bolje rezultate u budućnosti. Isto važi i za Crvenuzvezdu i Džudo savez Srbije. Ova nagrada je veliki podsticaj. Ujedno i hteo bih da zahvalim što je Savez prepoznao rad i trud koji sam uložio u sport – rekao je Ivan Todorov.

U ime laureata obratiio se Petar Denda, sportski novinar, koji je zahvalio na priznanju i istako da je Majska nagrada bila i ostala značajno priznanje u svetu sporta.

Prisutnima se obratio ministar sporta i omladine Zoran Gajić, koji je zrekao da su dobitnicima zasluženo dobili majske nagrade i da one imaju dvostruku ulogu za njih.

Predssednik Sportsakog saveza Srbije Davor Štefanek, rekao je da bi se postao vrhunski sportista neophodno je mnogo prolivenog znoja. Sa druge strane, Štefanek kaže, da je dobro  što deca u sportistima vide svoje uzore. Svečanoj dodeli Majske nagrade prethodila je i Redovna sednica Skupština SSS.

Related posts

Upoznajte se sa ovogodišnjim Tur De Fransom

Predsednik Vučić čestitao Micotakisu na izbornim rezultatima

Đere slavio, Đoković dobio rivala

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija