2. juna 2023.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Nekategorizovano Pančevo Vesti

Najčešći pacijenti u službi 194 zbog krpelja i visokog pritiska

Dolaskom lepog vremena i češćeg boravka u prirodi povećan broj pacijenta sa krpelja koji se zakače na kožii koji potraže pomoć lekara u službi 194. Nažalost veći broj pacijenta i sa povišenim pritiskom najčešće zbog neredovnog uzimanja terapije.

Povećan broj pacijenta koji se posldenih dana javljaju u Hitnu pomoć zbog krpelja. Posle boravka u prirodi ako se krpelj zakači  važno je  da bude izvađen. Načelnik Hitne pomoći doktor Zoran Mansijević ističe da  pomoć prvenstveno treba da potraže kod izabranog lekara rekla je Zoran Mansijević načelnik Službe.

Sve je učestaliji broj pacijenta koji se u Hitnu pomoć javljaju zbog krpelja.Pomoć treba potražiti kod izabranog lekara jer je služba 194 tu zbog hitnih slučajeva.Nije svaki krpelj zaražen i ne prenosi lajmsku bolest ali je važno da seizvadi u celosti.

Takođe povećan broj pacijenta koji posldnjih dana traže pomoć lekara zbog visokih vrednosti krvnog pritiska. Povećan broj pacijenta koji se javljaju zbog visokog krvnog pritiska. Pored redovnog uzimanja terapije ,važno je da se krvni pritisak ne meri non stop jer to samo unosi zabunu. Potrebno je piti terapju redovo i javiti se internisti ili kardiologu ako se vrednosti ne smanjuju i radi pregleda. 

Lakari upozoravaju da je visok pritisak tihi ubica, ne boli ali oštećuje sve organe u našem telu.Takođe napominju da nema razloga da osoba ne drži visok pritisak pod kontrolom jer je paleta lekova veoma široka samo je bitno da se odredi terapija koja odgovara pacijenti.Zato je važna poseta izabranom lekaru koji je tu da zajedno sa pacijentom uskladi odgovarajuću terapiju.

Related posts

Predsednik Vučić čestitao Micotakisu na izbornim rezultatima

Predsednik Vučić u Pančevu pred više od 30.000 građana: Nema povlačenja, nema predaje! Nikome neću dozvoliti da razori zemlju i uzme KiM

Na konkursu „NIS Energy“ izabrano 27 mladih stručnjaka

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija