2. juna 2023.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Prolećni salon slika u Kovačici

U sklopu manifestacije Dani Kovačice koja se održava od 13. do 25. maja održan je Deveti prolećni salon slika i izložba slika preminulih slikara naivne umetnosti. Uz bogat kulturno – umetnički program ova dva događaja obogatile su brojne zvanice i umetnici naive.

U Galeriji naivne umetnosti otvoren je Deveti prolećni salon slika na kojem je izložena 51 slika, 21. umetnika. Ujedno je obeleženo 68 godina od osnivanja ove kulturne ustanove i 221. godina od doseljenja Slovaka u Kovačici.

Svi posetioci salona dobili su besplatan primerak kataloga u kojem je 21 slika pomenutih umetnika naive.

U okviru 9. Prolećnog salona slika, u Galeriji Babka upriličena je izložba slika 27 preminulih umetnika naive. Tim povodom organizovan je bogat kulturno umetnički program uz hor penzionera i orkestar. Pavel Babka, osnivač Galerije Babka rekao je i da je osnovano Udruženje potomaka preminulih slikara.

Dane Kovačice i ove godine obeležiće bogat i raznolik program, koji će trajati do 25 maja. Manifestacija je otvorena 13. maja Krosom učenika Osnovne škole “Maša Pijaded”, a zatvoriće ga Karneval učenika.

Related posts

Rada Komazec: Prete mi posle „Utiska nedelje“

Zvezdini kadeti odlični na Evropskom kupu u Teplicama

Predsednik Vučić: Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija