2. juna 2023.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja započeli su realizaciju projekta „Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou“. U pitanju je trogodišnji projekat koji finansira Evropska unija u okviru nacionalnog Programa IPA 2020, ukupne vrednosti 6,5 miliona evra. Ugovorno telo je Ministarstvo finansija – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.

Realizacijom projekta „Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou“ biće stvoreni uslovi za unapređenje kvaliteta i obima usluga socijalne zaštite i podsticanje inkluzije ugroženih i marginalizovanih grupa, posebno romske populacije na lokalnom nivou. Ovo će doprineti poboljšanju efikasnosti politika socijalnog uključivanja kako bi se podstakle jednake mogućnosti i aktivno učešće žena i muškaraca.

IPA 2020 je delom i nastavak Programa IPA 2016 koji je sprovela SKGO. Neke od aktivnosti se odnose na dalje širenje mreže i uspostavljanje novih Mobilnih timova za inkluziju Roma, finansiranje i sprovođenje Operativnih planova za Mobilne timove na lokalnom nivou, pružanju podrške za izradu Lokalnih akcionih planova, izgradnji kapaciteta na lokalnom nivou, uspostavljanju Koordinacionih tela za inkluziju Roma na lokalnom nivou i savetodavna podrška partnerima za pitanja inkluzije Roma.

Related posts

Sedam i po decenija OŠ “Nebojša Jerković” u Dragašu: Samo narod sa jakim školstvom, može biti jak

AK Dinamo: Stevšić Strahinja u reprezentaciji Srbije

Grujičić: Dečak koji je na Urgentnom biće pušten kući danas ili sutra

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija