2. juna 2023.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Srbija Vesti

190 godina zgrade Magistrata u Pančevu

Povodom jubileja 190 godina od početka izgradnje zgrade Magistrata u Pančevu otvorena je svečana izložba u Narodnom muzeju. Organizator ove izložbe je Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu u saradnji sa Narodnim muzejom i Istorijskim arhivom.

U Narodnom Muzeju u Pančevu otvorena je svečana izložba povodom jubileja 190 godina od početka izgradnje zgrade Magistrata. Ova zgrada zidana je u periodu od 1833 do 1838 kada je završeno oslikavanje svečane sale kaže Slobodanka Perović autorka ove izložbe.

Marija Jević gradska većnica zadužena za kulturu navela je da je grad Pančevo u fazi izrade projektno tehničke dokumentacije pomoću koje će konkurisati za sredstva potrebna za popravku i rekonstrukciju ove građevine i tako je sačuvati za generacije koje dolaze.

Organizator ove izložbe je Zavod za zaštitu spomenika kulture u Pančevu u saradnji sa Narodnim muzejom i Istorijskim arhivom.

Related posts

MUP: Uhapšen otac ubice iz Mladenovca

Učenici Zmaj Jovine škole pobednici kviza „Zdrava škola“

Uhapšen golman Radničkog iz Niša i reprezentativac Srbije

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija