15. juna 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Srbija Vesti

Međunarodni  dan dobrovoljnih davalaca krvi

Povodom Međunarodnog dana dobroovoljnih davalaca krvi i Nedelje Crvenog krsta ,Crveni krst Pančeva upriličio je dodelu zahvalnica za institucije i decu koja su dobila nagrade na konkursu „Krv život znači“ i drugim aktivnosti koje je ova humanitarna organizacija raspisivala.

U prostorijama Crvenog krsta Pančevo  uručene su zahvalnice i priznanja  deci koja su sa svojim radovima učestvovala na konkursima je Crvenog  krsta  i plasirali se  na dalja takmičanja .Zahvalnice su  uručene i institucijama koje su uvek podrška kada je bilo potrebno.Sekretarka Crvenog krsta Milica Todorović istakla je da su želeli da iskažu veliko poštavanje i kažu jedno veliko  Hvala svima na  čiju podršku su  uvek mogli da računaju i da se oslanjaju .

Milica Todorović sekretarka Crvenog krsta Pančevo

Svi koji  su danas bili a to su osnovne i srdnje škole a one su oslonavc, kao i organizacije , predstavnici medija kao i Sindikalne organizacije jer oni svi na svoj način promovišu dobrovoljno davalaštvo krvi Oni su velika podrška jer u prethodnoj godini kada je bilo teško prikupiti jedninice krvi prikupljeno je 400 jedinica više zahvaljući njima.

Milica Todorović sekretarka Crvenog krsta Pančevo

Pruženu ruku i dobrodošlicu osećaju svi koji su jednom zakoračili u ovu humanitarnu organizaciju.Zajedničkim radom ,razmevanjem prevaziđene su i velike poteškoće kada su zalihe krvi bile na minimumu. I deca i prosvetni radnici iz osnovnih i srednjih škola primili su zahvalnice i poklone ali je to što su dali svoj doprinos  i nekom pomogli kada je to bilo neophodno  mnogo je  važnije.

Drago nam je što je i ove godine smo učestvovali moja učenica Mia Atanacković osvojila.Treba da nastavimo da sa njihovim crtežima i poruka promovišemo dobrovoljno davanje krvi .

Dragana Vujović Mara Mandić

Crveni krst je uvek tu za nas , nažalost imali smo jedan period  u vreme korone tada je Crveni krst  nama mnogo pomogao. Oni su naša ogromna podrška.

Velika zahvalnost ukazana je i našoj kući  Radio televiziji Pančevo koja redovno izveštava i pomaže da do naših sugrađana blagovremeno stignu sve informacije. Upoznavanje sugrađana sa radom  volontera Crvenog krsta i  zajedno smo  prikupljali  neophodne namirnice i garderobu i upućivali  apele za pomoć.

Medijska kuća koja je mnogo doprinela RTV Pančevo je uvek obaveštavala građane o akcijama i pretavljala  naše volontere i akcije koje se organizuju u Crvenom krstu Pančevu.

 

Zaposleni u Rafineriji nafte Pančevo  dugodoišnji su prijatelji i humanisti koji pruže ruku i daju krv kada god je to neophodno.

Božo Dostić predsednik sindikata RNP

Mi razvijamo taj humani rad, poznati smo po tome i učestvujemo u svim humanim akcijama  a ovo je jedna od najvažnijih jer „Krv život znači“.

Jedan slogan učenice iz Tehničke škole bio je dovlajn da pobedi na konkursu Crvenog krsta  i ode na dalje takmičenje.

Miroslava Marković Tehnička škola 23 maj

„Ja  smatram ako zna neko kako je teško treba da pomognem.“Ja lično volim da pomažem.

Radovi dece koja su nagrađena u Crvenom krstu Pančevo otišli su na dalje takmičenje  gde će biti najbolji odabrani za takmičenje u celoj Srbiji.u Crvenom krstu svi su pobednici dovoljno je što su nekom pomogli i pružili ruku kada je ona bila najpotrebnija.

Related posts

U crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Beogradu, održan koncert pod nazivom „Amicitia et cantus“

Uspeh bacača iz AK Spartak Opovo

Ministarstvo unutrašnjih poslova: uručilo je danas prvi pasoš državljaninu Kazahstana

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija