24. februara 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Srbija Vesti

Međunarodni  dan dobrovoljnih davalaca krvi

Povodom Međunarodnog dana dobroovoljnih davalaca krvi i Nedelje Crvenog krsta ,Crveni krst Pančeva upriličio je dodelu zahvalnica za institucije i decu koja su dobila nagrade na konkursu „Krv život znači“ i drugim aktivnosti koje je ova humanitarna organizacija raspisivala.

U prostorijama Crvenog krsta Pančevo  uručene su zahvalnice i priznanja  deci koja su sa svojim radovima učestvovala na konkursima je Crvenog  krsta  i plasirali se  na dalja takmičanja .Zahvalnice su  uručene i institucijama koje su uvek podrška kada je bilo potrebno.Sekretarka Crvenog krsta Milica Todorović istakla je da su želeli da iskažu veliko poštavanje i kažu jedno veliko  Hvala svima na  čiju podršku su  uvek mogli da računaju i da se oslanjaju .

Milica Todorović sekretarka Crvenog krsta Pančevo

Svi koji  su danas bili a to su osnovne i srdnje škole a one su oslonavc, kao i organizacije , predstavnici medija kao i Sindikalne organizacije jer oni svi na svoj način promovišu dobrovoljno davalaštvo krvi Oni su velika podrška jer u prethodnoj godini kada je bilo teško prikupiti jedninice krvi prikupljeno je 400 jedinica više zahvaljući njima.

Milica Todorović sekretarka Crvenog krsta Pančevo

Pruženu ruku i dobrodošlicu osećaju svi koji su jednom zakoračili u ovu humanitarnu organizaciju.Zajedničkim radom ,razmevanjem prevaziđene su i velike poteškoće kada su zalihe krvi bile na minimumu. I deca i prosvetni radnici iz osnovnih i srednjih škola primili su zahvalnice i poklone ali je to što su dali svoj doprinos  i nekom pomogli kada je to bilo neophodno  mnogo je  važnije.

Drago nam je što je i ove godine smo učestvovali moja učenica Mia Atanacković osvojila.Treba da nastavimo da sa njihovim crtežima i poruka promovišemo dobrovoljno davanje krvi .

Dragana Vujović Mara Mandić

Crveni krst je uvek tu za nas , nažalost imali smo jedan period  u vreme korone tada je Crveni krst  nama mnogo pomogao. Oni su naša ogromna podrška.

Velika zahvalnost ukazana je i našoj kući  Radio televiziji Pančevo koja redovno izveštava i pomaže da do naših sugrađana blagovremeno stignu sve informacije. Upoznavanje sugrađana sa radom  volontera Crvenog krsta i  zajedno smo  prikupljali  neophodne namirnice i garderobu i upućivali  apele za pomoć.

Medijska kuća koja je mnogo doprinela RTV Pančevo je uvek obaveštavala građane o akcijama i pretavljala  naše volontere i akcije koje se organizuju u Crvenom krstu Pančevu.

 

Zaposleni u Rafineriji nafte Pančevo  dugodoišnji su prijatelji i humanisti koji pruže ruku i daju krv kada god je to neophodno.

Božo Dostić predsednik sindikata RNP

Mi razvijamo taj humani rad, poznati smo po tome i učestvujemo u svim humanim akcijama  a ovo je jedna od najvažnijih jer „Krv život znači“.

Jedan slogan učenice iz Tehničke škole bio je dovlajn da pobedi na konkursu Crvenog krsta  i ode na dalje takmičenje.

Miroslava Marković Tehnička škola 23 maj

„Ja  smatram ako zna neko kako je teško treba da pomognem.“Ja lično volim da pomažem.

Radovi dece koja su nagrađena u Crvenom krstu Pančevo otišli su na dalje takmičenje  gde će biti najbolji odabrani za takmičenje u celoj Srbiji.u Crvenom krstu svi su pobednici dovoljno je što su nekom pomogli i pružili ruku kada je ona bila najpotrebnija.

Related posts

Kompanija NIS nastavila sa podrškom opštini Srbobran

Mobilni ili ugradni klima uređaj – šta je bolje?

Zvezdini džudisti najbolji na Memorijalu „Srđan Čolić“

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija