2. juna 2023.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Oglasio se MUP: Pojačano prisustvo policije u školama

„U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od danas je pojačano prisustvo policije, a tokom trajanja nastave obezbeđeno je stalno prisustvo školskog policajca“, izjavila je major policije Danijela Ostojić iz Uprave policije.

Ona je naglasila da je jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova zaštita bezbednosti učenika, zaposlenih u školama i škola, kao i očuvanje mira i sigurnosti svih građana.

„U cilju zaštite ove najosetljivije kategorije lica i svih građana Republike Srbije, u toku trajanja nastave u svim osnovnim i srednjim školama obezbeđeno je prisustvo školskog policajca, kako bismo zajedno prevazišli ovu tešku situaciju u kojoj se nalazimo“, rekla je Ostojić.

Ona je objasnila da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u narednom periodu, intenzivirati preventivne aktivnosti, kao što su predavanja, projekti, tribine i interaktivne radionice, sa ciljem podizanja bezbednosne kulture i svesti dece i mladih, kao i zaštite od svih rizika u kojima se mogu naći tokom boravka u školi, na putu od kuće do škole, kao i na društvenim mrežama.

Ostojić je istakla da je poslednjih nekoliko dana, nakon dva tragična događaja, u Srbiji prijavljeno više od 120 događaja zbog pretnji učenika, kao i objavljivanja neprimerenih sadržaja na društvenim mrežama, koji dodatno unose nemir i strah.

„Zbog toga Ministarstvo još jednom apeluje na sve građane da sačuvamo razumnost i stabilnost pogotovo kada su u pitanju naša deca koja informacije prate iz različitih izvora i medija. Neophodno je da njihovi profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom, ali je jednako važno da odrasli pokažu najviši stepen odgovornosti i ne objavljuju i ne dele neproverene i neprimerene sadržaje na društvenim mrežama“, naglasila je Ostojić.

Ona je apelovala i na decu da vode računa o ponašanju i pokažu svoju odgovornost, kako bismo svi zajedno doprineli smanjenju vršnjačkog nasilja i učinili bezbedno okruženje za život i rad učenika, zaposlenih u školama i škola.

Related posts

Pomeren meč finala Kupa Srbije

Veliki uspeh kadeta Srbije na PE u Mađarskoj

Uhapšen golman Radničkog iz Niša i reprezentativac Srbije

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija