2. juna 2023.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Od danas u svim školama prisustvo policije, po dva policajca u školama u Beogradu

Od danas će u svim školama u Srbiji, nekoliko dana posle tragedije u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, biti prisutni policijski službenici i to sve do kraja nastave, koji će preventivno delovati.

„Pored školskih policajca, angažovani su i policijski službenici opšte nadležnosti, uprave saobraćajne policije i kriminalističke policije. Poseban akcenat je stavljen na dolazak učenika, odlazak i za vreme odmora, rekla je za Tanjug Indira Hamzabegović, školski policajac Policijske uprave Stari grad.

Ona je precizirala da su sve škole u Beogradu pokrivene sa po dva policijska službenika u obe smene, što znači da je na Starom gradu po smeni angažovano 36 policijskih službenika.

Uloga školskog policajca je unapređenje bezbednosti u školama i učenika, sprečavanje, suzbijanje i rasvetljavanje krivičnih dela i prekršaja u zoni škola, rekla je Hamzabegović.

Prema njenim rečima, postojaće maksimalna saradnja policijskih službenika sa direktorima, pedagozima, osobljem u školi i đacima.

Što se tiče otkrivanja oružja i psihoaktivnih supstanci, uloga policijskih službenika je preventivno delovanje, a u slučaju saznanja da neko od učenika poseduje nešto od oružja, oruđa i psihoaktivnih supstanci, to će podrazumevati i pregled tog učenika. Takođe su angažovani i radnici fizičko tehničkog obezbeđenja, sa kojim imamo saradnju, rekla je Hamzabegović.

Ona je rekla da MUP nastavlja s edukacijama i predavanjima na temu bezbednosti korišćenje interneta i društvenih mreža, zatim zaštiti dece od opojnih droga i alkohola, kao i nasilja kao negativne društvene pojave.

U Beogradu ima 331 školska ustanova i do 8. maja ove godine 146 školskih policajaca je pokrivalo škole dok će od danas svaka škola biti pokrivena sa dva policijska službenika, rekla je Hamzabegović.

Related posts

38. Međunarodni džudo kup „Kikinda 2023“ – “Dragan Ciganović Ciga“

MUP-a: Dopisi skolama-Drzavni sekretar Brkic 

Železničar pobedom želi da spusti zavesu na uspešnu sezonu

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija