2. juna 2023.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Predaja nelegalnog oružja bez posledica od 8. maja do 8. juna

Vlada Srbije usvojila je mere koje je predložio predsednik Aleksandar Vučić posle zločina u Mladenovcu. Ministarstvo unutrašnjih poslova hitno će pripremiti izmene i dopune Zakona o oružju i municiji, kojima bi se pooštrili uslovi za držanje i nošenje kratkog vatrenog oružja, objavljeno je na sajtu Vlade. Za one koji ne ispunjavaju pooštrene uslove biće predviđen obavezan otkup oružja.

Ova mera se donosi kako bi se broj kratkog vatrenog oružja, u posedu pravnih i fizičkih lica, smanjio za 20 procenata.

Profesor Pravnog fakulteta BU dr Dejan Đurđević rekao je za RTS da jedna od mera koje su usvojene, a koja će biti objavljena u Službenom glasniku, predviđa da će svi građani moći da nelegalne komade oružja i eksplozivnih naprava predaju MUP-u od 8. maja do 8. juna. Jedna od mera koje bi trebalo da dovedu do smanjenja broja nelegalnog oružja u posedu građana Srbije je i mogućnost da se preda bez posledice.

„Ako do 8. juna odnesete nelegalno oružje niko vas neće pitati odakle vam, nećete odgovarati jer ste ga neovlašćeno držali i nosili, ali ako ne iskoristite tu mogućnost, biće drakonske kazne – uslovne kazne neće biti“, rekao je profesor dr Dejan Đurđević.

Izvor: pink.rs

Related posts

Predsednik Vučić: Beskrajna zahvalnost ambasadoru Japana za sve što je uradio za našu zemlju

Predsednik Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kipar Dimitriosa Teofilaktua

Srbija u žalosti, građani odaju poštu stradalima

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija