16. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Sport Srbija Vesti

Fudbal i džudo, to je pravo čudo

Džudo klub Crvena zvezda,generalni sponzor Millennium Team, zlatni sponzor Data Driven Lab i srebrni Triglav

Na inicijativu Stojana Vujka, predsednika Skupštine SD Crvena zvezda i predsednika UO DŽK Crvena zvezda, džudisti Crvene zvezde danas su ugostili prvi tim Fudbalskog kluba naše crveno bele porodice. Trofejna ekipa iz LJutice Bogdana predvođena kapitenom Milanom Borjanom, travnatu podlogu zamenila je tatamijem. Na prvom treningu, sensei i vodič kroz prve džudo korake bio je naš generalni sekretar i internacionalni sudija Vladan Gačić.

U novoj Hali DŽudo kluba Crvena zvezda fudbaleri su imali prilike da se i lično uvere da se kroz naše treninge uče svi prirodni oblici kretanja, razvija se fleksibilnost, koordinacija i ravnoteža a ujedno se razvijaju sve grupe mišića. Upravo zbog ovih osobina naš sport je proglašen od strane UNICEF-a za najpoželjniji i najbolji sport za decu i mlade, podjednako i devojčice i dečake uzrasta od četiri do 21 godine. Imajuću u vidu sve benefite džudoa, godinama unazad treninge na tatamiju rame uz rame sa najboljim džudokama rade i fudbaleri PSŽ-a i Ajaksa. Dovoljno je reći da je svetski šampion Elmon Gijom godinama radio sa Ajaksovim prvotimcima i omladincima.

Ipak vratimo se u novu Halu u LJutice Bogdana na trening koji srpskim šampionima drži trener Vladan Gačić. Kao i na svakom početku džudo treninga, fudbaleri Crvene zvezde prvo naučili da bezbedno padnu. DŽudo čini da budete svesni pada, a kada se ne bojite padanja, onda donosite drugačije odluke u okviru svoje strategije o balansu kako u svakodnevnom životu tako i na utakmici. Da se nisu bojali da padnu, jer su znali kako, najbolje svedoče i dobro poznata imena iz sveta fudbala kao što su Zinedin Zidan i Zlatan Ibrahimović, koji su takođe trenirali džudo. Na dobrom putu je i Kilijan Mabpe koji se zajedno sa Tedi Rinerom oprobao u kratkom randoriju.

Kroz džudo Zvezdini fudbaleri danas su naučili da iako je neko snažniji od njih, oni imaju znanje a samim tim i moć da upravljaju u kom će pravcu ići protivnik i to koristeći njegovu snagu. Na današnjem treningu još jednom je potvrđeno da fudbal i džudo čine čudo.

Za kraj treninga, vrsta na čijem čelu je kapiten Milan Borjan, sportski pozdrav za završetak prvog časa ali i početak još jedne divne saradnje između dva šampionska kluba.

Related posts

Godišnjica bombardovanja rafinerije u Pančevu

Padina: Nove medalje za karatiste Doline

Železničar ostavio dobar utisak na Marakani

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija