20. maja 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Godišnjica bombardovanja rafinerije u Pančevu

Povodom bombardovanja  NATO agresora na Rafineriju Pancevo koje se desilo na danasnji dan pre 24 godine odrzan je pomen dvojici  poginulih radnika.  Stanovnici Pančeva sećaju se 1999. godine kada je „Milosrdni anđeo“ u našem gradu odneo 3 života. To je sećanje koje ne može da izbledi, kažu Pančevci.

Kao i svake godine 4. aprila, u Rafineriji nafte Pančevo održan je pomen Dušku Bogosavljevu, Mirku Dmitroviću, i Dejanu Bojkoviću  radnicima koji su pre 24 godine tragično nastradali u NATO bombardovanju Rafinerije nafte Pančevo. Pored clanova porodice, pomenu su prisustvovali i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i direktor Rafinerije nafte Pančevo Vladimir Gagić. 

Rafinerija nafte Pančevo je za vreme bombardovanja  gađana je čak sedam puta. Tada su uništeni  svi najvažniji objekti. Kako navodi direktor te  komapnije Vladimir Gagic obnovljeno je dosta objekata kako bi Rafinerija mogla nesmetano da radi.

Pančevo je grad koji je gađan već prve noći. Na naš grad su 24 puta pale bombe NATO agresora. Stanovnci Pančeva jos uvek se  sećaju tih dana kada je taj zločin odneo 3 života.

Related posts

U toku radovi na novim dečijim igralištima u naseljima „Mladost“ i „Strelište“

Tajkunski N1 lažnim naslovima pokušava da obmane građane

Vučić: Šokiran sam vešću o nesreći Raisija, nadam se da će narod sačuvati stabilnost

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija