16. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Zašto je Novi Beograd najbolji izbor za odmor u prestonici

Kao jedna od najpopularnijih evropskih prestonica poslednjih godina, Beograd sve više vrvi od radoznalih i znatiželjnih turista. Srpska prestonica svim turistima danas nudi mnoštvo interesantnih atrakcija i zanimljivih lokacija, čime je on sa razlogom izbio na jedno od prvih mesta po posećenosti u Evropi. Svi delovi Beograda izuzetno su posećeni, a svaki ćošak ovog grada nudi posebno iskustvo i doživljaje.

Jedan od najposećenijih delova Beograda jeste Novi Beograd, a ovu titulu zaslužio je iz više razloga. Ova najmlađa beogradska opština oslikava urbanistički i moderni deo grada, a šetnjom kroz široke bulevare ovog dela možete oslušnuti mentalitet i kulturu novobeograđana. Iako važi za potpuno moderan i inovativan deo grada, Novi Beograd i danas ima starije građevine i ustanove koje svedoče o samom nastanku ove opštine. 

Apartmani na Novom Beogradu – Smeštaj koji pruža idealan odmor

Osim što je kvalitetno mesto za obilazak poznatih atrakcija, Novi Beograd može biti savršeno polazište za istraživanje čitavog grada. Komforni i uredni apartmani na Novom Beogradu mogu se naći na gotovo svakom koraku, a velika prednost ovog dela grada jeste i smanjena gužva u odnosu na sve ostale delove Beograda. Ono što će dodatno privući turiste jesu i povoljne cene, koje će svima omogućiti neometan i kvalitetan boravak u ovom delu grada. 

Smeštaj Novi Beograd turisti mogu pronaći u čuvenim blokovima, modernom infrastrukturnom dizajnu od kojih svaki broji na stotine solitera. Smeštajne jedinice na Novom Beogradu maksimalno su uređene, te će svi turisti moći da uživaju u različitim pogodnostima i ugođajima. Svi apartmani na Novom Beogradu nalaze se u blizini mnogih parkova, muzeja i spomenika kulture, a dobra povezanost svakog dela grada i javni gradski prevoz značajno će ubrzati dolazak do željene destinacije. 

Vodeće mesto po posetama i boravku na Novom Beogradu ima naselje Belvil, novoizgrađeno naselje koje po inovativnosti i modernosti definitivno zauzima primat. Naselje Belvil ima brojne sadržaje i odlične pogodnosti, čime predstavlja idealnu početku tačku za obilazak znamenitosti Novog Beograda. Apartmani Belvil  pružaju maksimalan komfor i udobnost, a mnogi od njih su luksuzno opremljeni i imaju brojne pogodnosti poput đakuzija, saune i ostalih spa sadržaja. 

Osim dobre lokacije i kvalitetnih povoljnosti koje nudi naselje Belvil, jedna od karakteristika jesu i povoljne cene koje se ovde mogu naći. Iako važi da luksuznije naselje, u ovom naselju se može naći kvalitetan smeštaj po ceni već od 40 evra po noćenju. Potrebno je naglasiti da i ovakvi apartmani imaju sve neophodne uređaje za boravak, kvalitetan nameštaj i niz dodatnih pogodnosti koje će odmor učiniti lepšim i spokojnijim. 

Atrakcije Novog Beograda – Lokacije koje morate posetiti

Novi Beograd prevashodno je poznat po svojim atrakcijama i nizom lokacija koje su sve više posećene. Kao zaštitni znak Beograda izdvaja se Savski kej, mesto na kome se okupljaju i stari i mladi. Savski kej ima uređenu, izuzetno dugačku stazu koja je pogodna kako za opuštajuće šetnje kraj reke, tako i za sport i rekreaciju. Osim toga, Savski kej poznat je i po popularnim splavovima na kojima se okupljaju mladi, te ovo mesto može poslužiti za dobar provod i istraživanje pravog beogradskog duha. 

Ukoliko želite da uživate u zelenilu Novog Beograda, pravi izbor za vas biće neki od popularnih parkova na tlu ovog naselja. Najposećeniji park jeste Park prijateljstva, ujedno i jedan od najvećih u čitavom gradu. Smešten je u mesnoj zajednici Ušće, a sam park izlazi na dve beogradske reke – Savu i Dunav. Pogodan je za različite vrste rekreacije, duge šetnje i uživanje u zalasku sunca kraj beogradskih reka. 

Još jedan rado posećen park na Novom Beogradu jeste Park Republike Srpske, oivčen rekom Savom. Ovde turisti mogu uživati u uskim i dugačkim stazama, kao i drvoredima koji su posađeni uz samo šetalište. Park je nastao kao simbol prijateljstva Srbije i Republike Srpske, a od njega je lako doći do mosta Gazela, kao i do Starog Savskog mosta. 

Da je Novi Beograd poznat i po šopingu govori činjenica da ovde možete naći nekoliko tržnih centara koji su najpopularniji u gradu, ali i u čitavoj zemlji. Svakako najpoznatiji i najbogatiji tržni centar na Novom Beogradu jeste Ušće, koji je ujedno i drugi po veličini u zemlji. Ušće će vam ponuditi šoping u raznovrsnim prodavnicama, najukusniju beogradsku hranu i gledanje trenutno najpopularnijih filmova u Cineplexx bioskopu. Istu takvu ponudu ima i Delta City, koji je smešten u bloku 67, nadomak naselja Belvil i A bloka. Osim ova dva tržna centra, na Novom Beogradu postoje i tržni centri Novi i Stari Merkator, kao i Piramida u Bloku 44.

Kako biste što bolje osetili duh srpske prestonice, savet je da obilazak ovog popularnog evropskog grada započnete upravo iz Novo Beograda. Novi Beograd će svim turistima pružiti potpuno udobne i nove smeštajne jedinice, atraktivne lokacije koje svedoče o bogatoj istoriji ovog dela grada kao i gostoprimstvo koje je sastavni deo ove opštine. Zbog svega toga, Novi Beograd se često karakteriše i kao najbolje mesto za odmor u gradu, a na vama je samo da dođete i uverite se u tu tvrdnju. 

Related posts

Grad Vršac u saradnji sa JKP “Drugi Oktobar”, nastavlja predano da radi na unapređenju javne površine

Grad Pančevo izdvojio 50 miliona dinara za radove u osnovnim i srednjim školama

Predsednik Vučić: Uvek je bilo onih koji su mrzeli svoju zemlju

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija