30. novembra 2023.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Saopštenje NIS-a povodom razbojništva na „NIS Petrol“ benzinskoj stanici

Povodom razbojništva koje se dogodilo 16. januara u večernjim satima na „NIS Petrol“ benzinskoj stanici u ulici Mirijevski bulevar u Beogradu, NIS saopštava da je u prethodnim godinama kompanija preduzela niz poslovnih i bezbednosnih aktivnosti koje su za rezultat imale da se količina gotovog novca koji se nalazi na benzinskim stanicama svede na minimum, prvenstveno zbog povećanja bezbednosti kako zaposlenih, tako i potrošača.

Naime, na benzinskim stanicama NIS-a, pored najsavremenijih tehničkih i bezbednosnih sredstava zaštite na objektima, postoje i takozvane „drop kase“ za gotovinu, kojima ne mogu da pristupe ni zaposleni, niti posetioci objekta. Takođe, NIS je proteklih godina radio u velikoj meri na uvođenju brojnih usluga koje smanjuju potrebu plaćanja goriva, roba i usluga gotovim novcem, poput opcija bezgotovinskog i kartičnog plaćanja, kao i instant plaćanja uz pomoć mobilnih telefona. Sve ove aktivnosti dovele su do značajnog smanjenja cirkulacije gotovine i imale su za posledicu da se u svakom trenutku na NIS benzinskim stanicama nalaze minimalne raspoložive količine gotovine.

Kao kompanija koja izuzetno brine o bezbednosti svojih zaposlenih i potrošača, NIS je pružio svu neophodnu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova u vezi sa pomenutim razbojništvom i nastaviće da sarađuje sa nadležnim državnim organima u rasvetljavanju svih aspekata ovog slučaja.

Related posts

Sutra isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara

Kompanija NIS podržala obnovu tri dečja igrališta u opštini Kanjiža

U četvrtak drugi Virtuelni sajam zapošljavanja

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija