16. aprila 2024.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Saopštenje NIS-a povodom razbojništva na „NIS Petrol“ benzinskoj stanici

Povodom razbojništva koje se dogodilo 16. januara u večernjim satima na „NIS Petrol“ benzinskoj stanici u ulici Mirijevski bulevar u Beogradu, NIS saopštava da je u prethodnim godinama kompanija preduzela niz poslovnih i bezbednosnih aktivnosti koje su za rezultat imale da se količina gotovog novca koji se nalazi na benzinskim stanicama svede na minimum, prvenstveno zbog povećanja bezbednosti kako zaposlenih, tako i potrošača.

Naime, na benzinskim stanicama NIS-a, pored najsavremenijih tehničkih i bezbednosnih sredstava zaštite na objektima, postoje i takozvane „drop kase“ za gotovinu, kojima ne mogu da pristupe ni zaposleni, niti posetioci objekta. Takođe, NIS je proteklih godina radio u velikoj meri na uvođenju brojnih usluga koje smanjuju potrebu plaćanja goriva, roba i usluga gotovim novcem, poput opcija bezgotovinskog i kartičnog plaćanja, kao i instant plaćanja uz pomoć mobilnih telefona. Sve ove aktivnosti dovele su do značajnog smanjenja cirkulacije gotovine i imale su za posledicu da se u svakom trenutku na NIS benzinskim stanicama nalaze minimalne raspoložive količine gotovine.

Kao kompanija koja izuzetno brine o bezbednosti svojih zaposlenih i potrošača, NIS je pružio svu neophodnu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova u vezi sa pomenutim razbojništvom i nastaviće da sarađuje sa nadležnim državnim organima u rasvetljavanju svih aspekata ovog slučaja.

Related posts

Kompanija NIS podržala nabavku opreme za medicinske ustanove u Novom Sadu

Košarkaši Tamiša poraženi od Novog Pazara

Predsednik Vučić sa specijalnim izaslanikom MSP Francuske Reneom Trokazom

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija