12. avgusta 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Tokom vrelih dana drugačije organizovan posao radnika „Higijene“

I pored visokih dnevnih temperatura zaposleni u JKP „Higijena“  rade  tokom dana na čišćenju  i uređenju grada, kako bi on uvek bio čist i sređen. Pored toga, tokom toplih dana redovno se svake nedelje, dva puta odnosi smeće sa  izletišta Bela Stena.

Tokom letnjih meseci ljudi više vremena provode napolju, naročito  u večernjim satima. Zato se dešava da radinci Higijena imaju više posla ovih dana na čišćenju parkova i ostalih javnih površina. Osim redovnog posla  svake nedelja dva puta se odlazi i do Bele Stene kao bi se očistilo  ovo omiljeno izletište Pančevaca.

Svake  godine u letnjem periodu kada dođu vrućine, mi postavimo buriće na Beloj steni i dva puta nedeljno utorkom i petkom odnosimo komunalni otpad i eventualno sekundarne sirovine ako naši sugrađani tamo odvoje pet-ambalažu i limenke. Jedino bi apelovali na naše sugrađane da kabasti otpad i to što ostavljaju pored burića, teško je odnositi kabasti otpad kao što su ormari i stari kaučevi u čamcu. Kada je vetar i malo veći talasi na Dunavu teško je upravljati čamcem i voziti kabasti otpad. Zato apelujemo da iskroste te buriće koje smo postavili na Beloj steni, da ako mogu odvoje sekundarne sirovine od komunalnog otpada i mi ćemo do kraja sezone da čistimo Belu stenu i odnosimo smeće dva puta nedeljno.- ističe Mišo Marković – direktor JKP Higijena.

Grad mora da bude čist, zato se radi i kada dnevne temperature  nisu prijatne  za boravak napolju. Rukvodsto Higijene misli na svoje  radnike, posao im se organizuje drugačije, a uvek na raspolaganju imaju i napitke za osveženje.

Našim zaposlenima izlazimo u susret kada su baš velike vrućine kao što smo imali nekoliko proteklih dana, pustimo ih malo ranije, oni i dođu ranije na posao i urade to što moraju. I obezbeđujemo im hladne napitke, svaki naš zaposleni na ovim vrućinama će dobiti hladnu vodu, naše poslovđe su zaduženi za te ljude koji su izloženi suncu i celu smenu su napolju, da im odnesu te hladne napitke i podele.  Mi imamo 3 radne jedinici koje su baš izložene, kontrolori parking servisa, čistači iznošenje otpada. – kaže Marković.

Mišo Marković apeluje na sugrađane da  otpad bacaju u kante i kontejnere, kako se ne bi stvarale divlje deponije, čije čišćenje je onda dodatni posao za zaposlene u Higijeni.

Related posts

Otvorena manifestacija ‘’Porodični dani” u Omoljici

Tanja Vlček

Vulin posetio manastir Hilandar na Svetoj Gori

Katarina Popović

Teška saobraćajna nesreća na jabučkom putu

Alba Jovanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija