12. avgusta 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Rode Petkoviću:Svi Briselski sporazumi moraju da se sprovedu

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode danas je, u odgovoru direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkovića, naveo da svi briselski sporazumi moraju da se sprovedu i da je više puta ukazao na to da treba rešiti pitanje formiranja Zajednice srpskih opština.

„Dragi gospodine Petkoviću, da, svi briselski sporazumi moraju da budu implementirani. Za vašu informaciju: Više puta sam rekao da se treba pozabaviti formiranjem ZSO, nedavno i javno na TV-u na “Slobodno srpski“ i “Kaldžo Pernime“, a bilateralno redovno sa kosovskom vladom“, naveo je Rode na Tviteru.

Petković je juče na Tviteru upitao Rodea zašto Nemačka nije učinila ništa povodom Zajednice srpskih opština i poručio mu da pre bilo kakvih jednostranih interpretacija, pažljivo pročita prethodne sporazume.

Petković je na taj način reagovao na Rodeovu objavu na Tviteru u kojoj navodi da je u razgovoru sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani istakao da su odluke Prištine o registarskim tablicama i ulazno-izlaznim dokumentima legitimne i potpuno u skladu sa Briselskim sporazumima.

Related posts

Novi korona presek

Tanja Vlček

Kecmanović završio učešće u Montraelu

Mira Milanović

Millennium Team platinasti prijatelj Građevinskog fakulteta

Tanja Vlček

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija