12. avgusta 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Sport Vesti

„Pančevo open“ po 4. put u našem gradu

Ljubitelji šaha sa nestrpljenjem čekaju poslednju nedelju avgusta, kada će Pančevo još jednom biti domaćin turnira „Pančevo open”. Održavanje turnira kao i do sada podržava Grad Pančevo, a majstori šaha i ovoga puta nadmetaće se u prostoru Narodnog muzeja.

Šahovski turnir „Pančevo open” u našem gradu biće održan po četvrti put, od 23. do 31. avgusta. Okupiće šahiste iz grada i okonih mesta, kao i majstore ove igre iz zemlje i regiona. 

Ono što je nama drago je da se svaki turnir pomera po broju učesnika i po snazi igrača. Turnir je zadnji put održan u Muzeju u Pančevu, a tako će biti i ovog puta i to smo dobili pohvale od svih organizatora šahovskih turnira da je to predivan  ambijent u saglasju šaha i kulture”, kaže Predrag Tomin, predsednik Šah kluba „Aljehin”.

Iz Šah kluba Aljehin poručuju da na predstojećem turniru očekjuju učešće majstora ove igre iz čak desetak federacija. 

„Orijentacija kuba je kadetski i omladinski šah i ovo što radimo, radimo pre svega zbog naših omladinaca da im se pruži prilika da u Pančevu bez nekih većih napora i izdataka imaju priliku da odigraju sa najjačim igračima. Recimo na poslednjem turniru igrali su omladinski prvaci iz Makedonije, BiH i Srbije”, podseća Tomin.

U organizaciji „Pančevo opena”, pored Šah kluba „Aljehin” učestvuju i Šahovski savezi Vojvodine i Pančeva, a podršku pružaju i Sportski savez grada i lokalna samouprava. Prijave učesnika su u toku. U skolpu glavnog turnira 27. avgusta biće održan kadetski rapid turnir, a dan kasnije i blitz turnir. 

Related posts

Bogat program u Ivanovu na manifestaciji „Ribarski dani i noći“

Tanja Vlček

Rode Petkoviću:Svi Briselski sporazumi moraju da se sprovedu

Tanja Vlček

U Srbiji 5.280 zaraženih

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija