20. maja 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Srbija Vesti

Dečji sajam borbe protiv trgovine ljudima

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta u vrtiću ‚‚Petar Pan“ održan je Dečji sajam borbe protiv trgovine ljudima. Sajam je održao Crvni krst Pančevo u saradnji sa Gradskom upravom Pančeva.

U vrtiću ‚‚Petar Pan“ u okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta održan je dečji sajam borbe protiv trgovine ljudima. Volonteri Crvenog krsta Pančevo su na zanimljiv i interaktivan način deci predškolskog uzrasta predstavili temu o trgovini ljudima. Deca su kroz igru i kvizove bila u prilici da nauče o opasnostima kada pričaju sa nepoznatim ljudima.

Poseban akcenat Crveni krst Pančevo posvećuju radu sa najmlađima kroz kreiranje materijala zanimljivog za decu u skladu sa njihovim uzrastom. Ove godine od materijala su imali magnetne puzle i igre memorije sa likovima Miše i Maše .

Crveni krst Srbije sprovodi Program borbe protiv trgovine ljudima još od 2006. godine fokusiraći se na ranjive ciljne grupe, decu i mlade. Program je baziran na vršnjačkoj edukaciji i sprovode ga volonteri Crvenog krsta širom Srbije.

Related posts

Učenica Nađa Lakičin iz Kovačice osvojila na republičkom takmičenju treću nagradu iz fizike

Jelena Vasilčin

Festival mladih klavirista

Jelena Vasilčin

Brnabić i Košar o aktuelnim svetskim temama

Tanja Vlček

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija