17. maja 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Još čekamo odluku dva globalna prozivođaca automobila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas Sajam automobila „DDOR ECO BG CAR SHOW 07“ na Beogradskom sajmu i poručio da srpska autoindustrija ima svetlu budućnost, kao i da se još čeka odluka bar dva velika globalna svetska proizvođača automobila da li će otvoriti svoje fabrike u Srbiji.

„Ponosan sam na Srbiju i Beograd, na sajam automobila i motocikala budući da danas prisustvujemo prvoj manifestaciji ove vrste u Evropi nakon dvogodišnje pauze“, rekao je Vučić na otvaranju.

Vučić je rekao da je Srbije privukla već velike i poznate proizvođače automobila i naglasio da je uveren da će Srbija uspeti da napravi ceo lanac u proizvodnji električnih automobila u našoj zemlji.

Uveren sam da je budućnost naše autoindustrije koja je nosilac napretka svake zemlje – svetla“, naglasio je Vučić.

„Verujem da ćemo uspeti da ubedimo još neke od globalnih igrača da prihvate naše gostoprimstvo i otvore svoje fabrike baš u našoj zemlji. Uskoro očekujemo odluke bar dva velika globalna proizvođača, to bi bila najveća promena u njenoj modernoj istoriji, ako bismo bar jednog od ta dva velika globalna igrača uspeli da dovedemo u Srbiju“, istakao je predsednik.

Podsetio je da je Henri Ford rekao da je najbolji automobil nov automobil, a da su sajmovi idealni da se visi sve što je novo u autoindustriji.

Vučić je rekao da će svoje adute na sajmu izložiti čak 210 izlagača, a prikazaće preko 140 modela.

„Većinu od tih premijera čine vozila sa inovativnim hibridnim pogodnom i 25 čisto električnih modela, što je rekord i jasno pokazuje na smer cele industrije“, naveo je Vučić.

Kaže da je svako ime koje je značajno u autoindustriji sada u Beogradu, te da je naš glabvni grad pokazao i sada pravo i kosmopolitsko lice.

Predsednik je rekao da ne želi da priča o pandemiji i ratovima već o tome da su nikle prethodnih godina fabrike najboljih svetskih kompanija u autoindustriji, od Vranja do Pančeva i svuda širom Srbije.

Gotovo svaki deo koji se ugrađuje u najbolje automobile prozvodi se u našoj Srbji, naveo je Vučić.

„Po tome spadamo u red izuzetno razvijenih i konkurentniuh zemalja“, naglasio je Vučić.

Dodao je da je Srbja uspela da dovede grupaciju Stelantis koja će u Kragujevcu proizvoditi jedan od najmodernijih gradskih električnih autmobila na svetu.

Nas u Srbiji raduje spremnost tog giganta da proširi portfolijo svojih investicija u našoj zemolji, dodao je Vučić.

Izrazio je uverenje da će svaki sledeći sajam biti bogatiji za modele proizvedene u Srbiji.

Dodao je da očekuje da će se i na ovom sajmu kao i uvek biti najbrže rasprodati najskuplji modeli.

„Srbija da nastavi da ide u korak sa svetom, jer Srbija i Beograd su uvek bili i uvek će biti svet“, poručio je Vučić.,

Zahvalio je organizatorima, kao i DDOR osiguranju na podršci sajmu i lično predsedniku Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesku Mašiju.

Od 12. do 15. maja pod kupolom Hale 1 Beogradskog sajma predstaviće se 28 automobilskih marki, sa pedesetak premijera, od kojih je najveći broj električnih i hibridnih vozila.

Izvor: Tanjug

Related posts

Predsednik Vučić sutra predsedava Savetom za nacionalnu bezbednost

Ivanka Solomunović

Republičko takmičenje medicinskih škola na Čardaku

Tijana Žunić

Promenjeno radno vreme Gradskog stadiona u Vršcu

Ivanka Solomunović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija