26. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Podela autosedišta po prvi put u Beloj Crkvi

Opština Bela Crkva, kao vid podrške porodicama, obezbedila je 130 autosedišta za sve bebe rođene u 2020. godini.

Po prvi put se ovakva akcija sprovodi u opštini Bela Crkva,a dodela autosedišta organizovana je u velikoj sali Opštinske uprave.

Nabavka autosedišta izvršena je sredstvima od prekršajnih kazni koja se slivaju u budžet opštine, a na osnovu odluke Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bela Crkva.

“ Smatramo da ova donacija znači našim meštanima, s obzirom na kovid pandemiju i na celokupnu materijalnu situaciju. Nadam se da će ova akcija postati tradicionalna, pre svega, zbog bezbednosti naših mališana. Poželela sam svim porodicama da im uskoro dodelimo i drugo autosedište,a ovo je još jedna mera naše opštine u cilju povećanja nataliteta”, rekla je predsednica opštine Bela Crkva, Violeta Simić.

Zbog situacije sa kovid pandemijom, podela autosedišta izvršena je uz mere opreza, tako da su roditelji dolazali u manjim grupama. Iz lokalne samouprave poručuju da će sva deca rođena 2020. godine dobiti autosedišta,a za naseljena mesta podela će biti preko Mesnih zajednica.

Inače, cela akcija je naišla je na izuzetno lep prijem kod roditelja koji su istakli da im donacija sedišta veoma znači u uštedi kućnog budžeta, jer kupovina autosedišta nije mala stavka.

Related posts

NARKO BAKI IZ ALIBUNARA

Mica Milakov

“Drugi oktobar” i građani Vršca u akciji čišćenja deponije

Nikoleta Dragaš

Ministarka Kisić Tepavčević u Pančevu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija