25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Blagi porast pacijenata na bolničkom lečenju

Broj obolelih od kovida 19 u Srbiji približio se brojci od 14 hiljada potvrđenih slučajeva, na sreću sa lakšom kliničkom slikom. U Opštoj bolnici beležimo blagi porast pacijenta koji su intezivnoj nezi, ističe doktorka Slađana Kovačević piar Opšte bolnice.

Grebanje u grlu, temperatura, kašalj, malaksalost ili blagi umor samo su neki od simptoma kovida 19 sa  kojima  se suočavaju pacijenti sa  lakšom kliničkom slikom. Omikron je pokazao koliko je zarazan i kako se virus munjevito brzo širi. Iako većina ima blaže simptome, ipak je primetan blagi porast pacijenta kojima je neophodno bolničko lečenje.

Kovid 19 virus koji je okupirao naše živote skoro dve godine često menja ćud i nepredvidiv. Tako je i na bolničkom lečenju ističe doktorka Kovačević.

U Opštoj bolnici se vodi statistika obolelih od kovida koji su vakcinisani, a koji nisu. Sa teškom kliničkom slikom na bolničkom lečenju su uglavnom osobe koje su odlučile da se ne vakcinišu protiv kovida 19, naglašava doktorka Kovačević.

Related posts

Boks: Memić zlatan u Sofiji

Aleksandra Miloševska

Vaskršnja poslanica patrijarha Irineja

Bojana Kecic

Ministar Vulin: Za smrt u saobraćaju ne postoji opravdanje, životi bi bili spaseni da ljudi poštuju saobraćajne propise

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija