25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Predsednik Vučić u Kragujevcu na otvaranju prve Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju

Predsednik Srbije prisustvuje od 11 sati puštanju u rad prve Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju u Srbiji, u Državnom data centru u Kragujevcu.

Događaju će prisustvovati i predsednica Vlade Ana Brnabić, američki ambasador Entoni Godfri, kao i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović, koji će potpisati Sporazum o korišćenju prve Nacionalne platforme za veštačku inteligenciju sa tehničkim fakultetima, svim naučno-tehnološkim parkovima i sa tri instituta.

Platforma predstavlja superkompjuter poslednje generacije, visokih performansi, spreman da obradi ogromnu količinu informacija u kratkom vremenskom periodu. Zahvaljujući toj platformi, kako se navodi, Srbija je spremna da napravi novi iskorak u procesu digitalizacije i obezbedi alat za još brži i snažniji razvoj istraživačke i inovativne zajednice.

Vučić je na početku posete imao priliku da razgovara sa robotom.

Tokom posete Kragujevcu, predsednik Srbije imao je priliku da zajedno sa premijerkom Anom Brnabić porazgovara sa zaposlenima.

– Vi nakon školovanja imate već obezbeđen posao, što je odlično – konstatovao je Vučić.

Kako je dodao, nama je potreban eksponenciolni rast, gde brojke treba da idu samo na gore.

Izvor: pink.rs

Related posts

Velika podrška: Ministar Vulin bodri srpske boksere na prestižnom turniru u Loznici!

Miroslava Cvejin

Bez vode ulice Žarka Zrenjanina, Drinska i Moravska

Miroslava Cvejin

Sve više žena koje se bave pčelarstvom

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija