25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Na Dečjem internom odeljenju smanjen broj dece zbog kovida 19

Zbog rada u kovid sistemu bolnice na Dečijem  internom odeljenju  broj dece  koja leže u bolnici svedena je na minimum  samo mališani  koji su ugroženi leže u bolnici ostali se leče u ambulanti ove ustanove.Sada su trenutno aktelne crevne infekcije istče pomoćnik direktora za internistički blok doktor Slobodan Prodanović.

Broj dece koja se leče na Dečijem internom odeljenju je smanjen jer zbog kovida 19 samo pacijenti kojima je neophodno bolničko lečenje ostaju u ovoj ustanovi napominje doktor  Slobodan Prodanović

Nije retko da roditelji odmah dovode dete tokom noći na Dečije Interno odeljenje ako ima povišenu temperaturu.Doktor Prodanović naglašava da nema čarobnog štapića da detemora da pije lek i da se poji, temperatura spada postepeno.

Prošle nedelje je  stigla vredna donacija  na Dečije odeljenje dva EKG aparata koja se koriste već  novorođenčeta kada se  provereva njegovo zdravstveno stanje odmah posle rođenja kod sumnja da možda postoje da postoje određeni kardiovaskularni problemi. 

Related posts

Uređene prostorije Crvenog krsta Pančevo

Katarina Popović

Veliki broj džudista na turniru Akademije Jočić

Jasmina Petkovic

Povrede od petardi najčešće kod dece, tokom novogodišnje noći dva maloletnika povređena

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija