26. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić u Gornjim Nedeljicama: Došao sam da rešimo probleme!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas zapadnu Srbiju, pre svega Gornje Nedeljice, gde će razgovarati sa meštanima.

Vučić razgovara sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija “Rio Tinto”.

Predsednik Vučić je stigao u portu crkve u Gornjim Nedeljicama, gde su ga dočekala zvona i sveštenstvo, od kojih je uzeo blagoslov. Predsednik je prvo pozdravio sve građane koji su se okupli u crkvenoj porti i poželeo im srećan praznik.

Vučić je zatim ušao u crkvu, gde je poljubio ikonu i pomolio se sa sveštenicima. Njemu je sveštenstvo uručilo poklon od vladike Lavrentija – divnu ikonu Presvete Bogorodice Trojeručice.

Da vas čuvaju njene molitve, i živeli nam na mnogaja ljeta – rekao je jedan sveštenik predsedniku.

Šta god da uradite nije nikada dovoljno dobro – rekao je Vučić.

Vučić se potom uputio da, nakon molitve u crkvi, razgovara sa narodom.

Na početku razgovora sa građanima predsednik je istakao da je upoznat sa svim problemima i da je danas tu kako bi rešio sve probleme. Meštani su Vučića pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Ja nisam danas došao da vam držim bilo kakve govore, već sa rešavamo probleme i da vidimo možemo li sa ih rešimo. Želim da čujem vaše primedbe. Za mene je važno da te probleme rešimo. Da vidimo šta je to što možemo da rešimo, a šta ne možemo – rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da je spreman da odgovori na sva pitanja, i ona koja se ne tiču rudnika Rio Tinto.

Ne plašim se nikoga. Hoću da razgovaramo. Vidim kako mi i oni koji nemaju ništa protiv mene govore kako izgleda ova kotlina. Pokušajmo da dođemo bar do nekih rešenja. Nisam došao ovde sa se preganjam ni sa kim od mojih političkih neistomišljenika. Vi ste me izabrali za predsednika. Ja sam ovde za vas – rekao je Vučić

Ne plašim se nikoga. Hoću da razgovaramo. Vidim kako mi i oni koji nemaju ništa protiv mene govore kako izgleda ova kotlina. Pokušajmo da dođemo bar do nekih rešenja. Nisam došao ovde sa se preganjam ni sa kim od mojih političkih neistomišljenika. Vi ste me izabrali za predsednika. Ja sam ovde za vas – rekao je Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovara na pitanja meštana Gornjih Nedeljica.

Pustite obične ljude, neću da razgovaram sa opštinskim rukovodstvom – rekao je Vučić na samom početku.

Predsenik je na saslušao predsednika MZ Velikog Sela iz doline reke Jadar o istraživanju Rio Tinta u vezi sa zagađenjem.

Meštanin Gornjih Nedeljica rekao je da mu je drago što je Vučić došao da sasluša građane u vezi sa Rio Tintom, rekavši da meštani gornjeg Jadra dobijaju malo informacija o ovoj kompaniji.

On je upitao na koji način država planira dam reši problem Rio Tinta, pošto kako ističe, građani ne veruju ovoj kompaniji.

Sve je počelo sa deponijom od dva kilometra u dolini reke Jadar koja će potpuno zagaditi ovaj kraj. Mi želimo da se uloži u ovaj kraj, u poljoprivredu, da nam ministri objasne sve. Vama predsendiče svaka čast, hvala Vam što ste došli da nas posetite – rekao je meštnin i dodao da je velika briga građana za Rio Tinto.

Predsedniče, zauzmite se za nas. Hvala vam – dodao je ovaj meštanin.

Još jedan meštanin je rekao da je Rio Tinto krio svoje namere.

Sve što smo znali, znali smo poslednji – rekao je on.

Recite mi šta je vaš problem, molim vas – rekao je Vučić.

Meštanin je rekao da je dolina Jadra hlebište za ovaj deo Srbije i ostatak Srbije. Ako se instalira deponija u dolinu Jadra, voda će plaviti ovde sve, te dodaje da je problem i hemijski sastav te vode ako tu bude deponija.

Strah je i za groblje i za naše pretke i za naš hram. Vi ste prvi državnik koji je došao da čuje naše strahove – rekao je meštanin.

Related posts

Nastavlja se pad obolelih u Vojvodini

Aleksandra Miloševska

Predsednik Vučić o inicijativi “Otvoreni Balkan”: Ovo nije priča o političarima, već o ljudima, narodima i idejama da idemo napred

Nikoleta Dragaš

Istraživanje: SNS i dalje ubedljivo vodi

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija