25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić obišao most na Savi: Neverovatan napredak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao most na Savi, gde je razgovarao sa radnicima.

Vučić je ovom prilikom rekao kako je primetan neverovatan napredak u odnosu na 6 meseci i godinu dana kada je obilazio radove. Predsednik je rekao i kako se nalaze na samo dva kilometara od mosta gde su pre 7 dana batinaši tukli ljude i time se hvalili.

Mislim da divno izgleda. Neverovatan napredak, bili smo pre 6 meseci, pre toga pre godinu dana. Neverovatan napredak, buklvano. Mi ćemo ići preko ovog mosta već krajem sledeće godine. Nalazimo se na mostu preko Save, na dva kilometra je glavni most, gde su batinaši tukli ljude pre sedam dana i hvalili se time – rekao je Vučić i dodao da se ovde gradi novi autoput Ruma – Šabac koji će biti otvoren za godinu i po dana.

Srce vam treperi kada vidite kako se gradi u našoj zemlji – rekao je Vučić.

Naš posao nije da blokiramo mostove i ljude, već da gradimo mostove za ljude, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na mostu na Savi kod Šapca.

Vučić je rekao da je u tome razlika između “onih koji imaju viziju i vole svoju zemlju i onih drugih”.

Na pitanje da prokomentariše navode da neće ići helikopterom u Gornje Nedeljice i najave učesnika današnjih protesta da će ga zaustaviti, Vučić je poručio:

“Pustite priče za malu decu. Kažu da će da me blokiraju samo da ne izađem iz sela, a ja kažem poneo sam vreću za spavanje i čekam ih na razgovorima”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je Dragan Ðilas uzeo 700 i nešto hiljada evra od Rio Tinta, a da on nije.

“To vam tako dođe. Naše je da idemo sa ljudima koji su stvarno zabrinuti, a iza kojih ne stoji vračarska ili neka inostrana politika. Sa takvim ljudima sam spreman da tražim rešenja. A sa onima koji ruše, ne mene, nego svoju zemlju, sa njima neću da razgovaram”, poručio je Vučić.

Kako je prethodno najavljeno, predsednik bi od 15 časova trebalo da razgovara sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja, u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija “Rio Tinto”.

Vučić je pozvao isključivo građane tih sela da prisustvuju skupu i nije pozvao svoje pristalice iz Loznice, Krupnja ili bilo kog dela Srbije da dođu na skup.

Foto: printscreen

Related posts

U ponoć zaključenje biračkog spiska za referendum

Miroslava Cvejin

“Prozna dela srpskih naučnika” na Sajmu knjiga

Jasmina Petkovic

Srbija, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, nezaustavljivo napreduje

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija